Frissítő, mexikói kukoricasaláta: jalapeñótól lesz tüzes
Akár szivárványsalátának is nevezhetnénk, annyira színes ez a fogás: a kukorica mellett bab, paradicsom, lila hagyma, avokádó és sok zöldfűszer is helyet kap.
Ha unod a sablonos köreteket, akkor ez az friss saláta garantáltan üde színfoltja lesz az étkezésnek. A felhasznált alapanyagok egyszerűek, azonban nem hétköznapi kombinációban kerülnek az ételbe. A saláta alapja a friss fodros kel, amit édes, piros alma dob fel, és pirított magvak tesznek ellenállhatatlanná.
Ezt a salátát a hétköznapokba is beillesztheted, azonban az ünnepi asztalon is megállja a helyét: sültek mellé egyenesen fenomenális, de akár előételként is fogyaszthatod. Az elkészítésre pedig alig kell időt szánnod: mivel nem igényel hőkezelést, csak fel kell darabolnod a kelt és az almát, és összeforgatnod a pikáns öntettel. Ilyen egyszerű!
A fodros kelt egy éles késsel daraboljuk fel, és 1-2 percig masszírozzuk kevés sóval. Addig folytassuk, amíg a levelek kissé sötétebb árnyalatúak nem lesznek. Tegyük félre.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük a kelre. Az alma kivételével adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját is, forgassuk össze, végül pedig helyezzük a tetejére az almaszeleteket.
Azonnal fogyaszthatjuk, de a jobb ízélmény érdekében hagyjuk, hogy 15-20 perc alatt összeérjenek az ízek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu