Vajpuha csirkemell és gomba krémes szószban főzve: rizzsel a legfinomabb
A szósz a tejszíntől krémes, a parmezántól karakteres, nagyon jó helyen lesz benne a csirkemell és a gomba.
A csirkemell, gomba és tejszín nyerő trió, ebből a hármasból mindig valamilyen remek étel kerül az asztalra. Most is egy ilyen kapja a figyelmet, amit tésztával vagy rizzsel érdemes kínálni, de sült krumplival is jólesik.
A recept még izgalmasabbá varázsolható, ha egy evőkanálnyi mustárt is adsz az ételhez, ettől picit pikánsabb ízt kap. A gombával is érdemes játszani, laska vagy erdei is mehet a mártásba. Utolsó mozzanatként pedig érdemes még reszelt sajttal megbolondítani.
A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A gombát is tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.
A húst klopfoljuk ki, ha szeretnénk, majd sóval és borssal fűszerezzük, ezután tegyük hűtőbe 30 percre.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük 7-10 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
Az edénybe, amelyben a hús pirult, tegyük bele az előkészített hagymát és gombát, majd pirítsuk 10-15 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával.
Ezután tegyük vissza a húst az edénybe, öntsük rá a vizet, majd 10-15 perc után a tejszínt és a krémsajtot is adjuk hozzá. Az ételt főzzük még 10-15 percig, majd petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu