Sűrű, selymes gombamártásban puhult csirkemell: krémsajttal még finomabb

3
Nyomtatás
Selymes gombamártásban puhult csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás fogás nagyon egyszerűen készül, kezdők is bátran letesztelhetik ezt a finom receptet!

A csirkemell, gomba és tejszín nyerő trió, ebből a hármasból mindig valamilyen remek étel kerül az asztalra. Most is egy ilyen kapja a figyelmet, amit tésztával vagy rizzsel érdemes kínálni, de sült krumplival is jólesik.

Dobd fel!

A recept még izgalmasabbá varázsolható, ha egy evőkanálnyi mustárt is adsz az ételhez, ettől picit pikánsabb ízt kap. A gombával is érdemes játszani, laska vagy erdei is mehet a mártásba. Utolsó mozzanatként pedig érdemes még reszelt sajttal megbolondítani.

Selymes gombamártásban puhult csirkemell

Selymes gombamártásban puhult csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab póréhagyma
  • 60 dkg gomba
  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1.5 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 200 g krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A gombát is tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.

A húst klopfoljuk ki, ha szeretnénk, majd sóval és borssal fűszerezzük, ezután tegyük hűtőbe 30 percre.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük 7-10 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.

Az edénybe, amelyben a hús pirult, tegyük bele az előkészített hagymát és gombát, majd pirítsuk 10-15 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával.

Ezután tegyük vissza a húst az edénybe, öntsük rá a vizet, majd 10-15 perc után a tejszínt és a krémsajtot is adjuk hozzá. Az ételt főzzük még 10-15 percig, majd petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon