Ropogós kruton házilag: ezután soha nem veszel boltit
Ízletes és ropogós krutont nem csak boltban kapsz: az aranybarnára sült kenyérkockát otthon is egyszerűen elkészítheted.
A medvehagyma levesben is megállja a helyét, hiszen különleges, fokhagymára emlékeztető aromájával feldobja a vele készülő ételeket. Ez a recept ráadásul annyira egyszerűen és gyorsan készül, hogy bármelyik hétköznap estébe is belefér.
Mivel a medvehagymát a piacon egyre borsosabb áron lehet beszerezni, érdemes lehet akár családi program keretében saját gyűjtésbe fogni. Ebben a cikkben megtalálsz minden tudnivalót, ami fontos lehet a medvehagyma szedésénél.
Hevítsünk fel egy közepes edényt az olívaolajjal, és 3-4 percig dinszteljük benne a póréhagymát. Ha eléggé üveges, öntsük fel az alaplével, a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a medvehagymát is, hagyjuk a levest további 1 percig főni, majd vegyük le a tűzről. Öntsük az egészet turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsük selymes állagúra.
Medvehagymaszórással, házi készítésű krutonnal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu