Sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell: air fryerben is megsütheted

2
Nyomtatás
toltott-csirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos töltött rántott hús tökéletes választás a hétvégi családi ebédre, kínálj mellé krumplipürét és salátát!

A rántott ételek közel állnak minden magyar ember szívéhez, a legtöbb családban a hétvégi menü kötelezője a húsleves és a rántott hús. Utóbbi egyszerűen összedobható finomság: unalmasnak kicsit sem nevezhető, hisz számtalan recept szerint kipróbálható. Finom töltve és töltelék nélkül is, és még a panírjával is lehet játszani.

Így is lehet

A receptben a töltelék kétféle sajtból, krémsajtból, sonkából és újhagymából áll, de még izgalmasabbá teheted, ha például aszalt paradicsomot, jalapeñót vagy chilipaprikát adsz hozzá. Szezonjában medvehagymával is kipróbálhatod. A sajtokkal is kísérletezhetsz, cheddar helyett füstölt sajtot is használhatsz!

Sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell

toltott-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor újhagyma
  • 10 dkg sonka
  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

A sonkát is kockázzuk apróra, majd forgassuk egybe a hagymával, és keverjük hozzá a krémsajtot és a reszelt sajtokat.

A csirkemellet vágjuk hosszában ketté és klopfoljuk ki.

A szeletek egyik felére tegyünk tetszés szerint a töltelékből, majd a másik felét hajtsuk rá. (Fel is tekerhetjük és fogvájóval is rögzíthetjük a húst, hogy a töltelék ne folyjon ki.)

A töltött húst panírozzuk a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

Ezután bő olajban vagy forró levegős gépben süssük meg. (Forró levegős gépben 180 fokon 40 perc alatt készül el, félidőnél fordítsuk meg a húst!)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon