
6 aranybarna rántott hús, amit imádni fogsz: így készítik a különböző nemzetek
Lehet ropogós a bundája vagy extrán fűszeres, a rántott hús a világ egyik legkedveltebb finomsága, melyre sosem fogunk ráunni.
A rántott ételek közel állnak minden magyar ember szívéhez, a legtöbb családban a hétvégi menü kötelezője a húsleves és a rántott hús. Utóbbi egyszerűen összedobható finomság: unalmasnak kicsit sem nevezhető, hisz számtalan recept szerint kipróbálható. Finom töltve és töltelék nélkül is, és még a panírjával is lehet játszani.
A receptben a töltelék kétféle sajtból, krémsajtból, sonkából és újhagymából áll, de még izgalmasabbá teheted, ha például aszalt paradicsomot, jalapeñót vagy chilipaprikát adsz hozzá. Szezonjában medvehagymával is kipróbálhatod. A sajtokkal is kísérletezhetsz, cheddar helyett füstölt sajtot is használhatsz!
Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
A sonkát is kockázzuk apróra, majd forgassuk egybe a hagymával, és keverjük hozzá a krémsajtot és a reszelt sajtokat.
A csirkemellet vágjuk hosszában ketté és klopfoljuk ki.
A szeletek egyik felére tegyünk tetszés szerint a töltelékből, majd a másik felét hajtsuk rá. (Fel is tekerhetjük és fogvájóval is rögzíthetjük a húst, hogy a töltelék ne folyjon ki.)
A töltött húst panírozzuk a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
Ezután bő olajban vagy forró levegős gépben süssük meg. (Forró levegős gépben 180 fokon 40 perc alatt készül el, félidőnél fordítsuk meg a húst!)
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu