Thai zöld curry rengeteg zöldséggel: vitaminból nem lesz hiány
Ezt a zöld curryt sok friss zöldség és még annál is több fűszer alkotja: krémes, finom és rengeteg benne a vitamin!
Ha kedveled a spenótot, mindenképp próbáld ki ezt a krémes változatot is, ráadásul az alábbi recept tej nélkül készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják.
Csak pár hozzávalóra lesz szükséged ehhez a főzelékhez: a kötelező vörös- és fokhagymára, fűszerekre, természetesen spenótra, és a krémes állagért felelős kókusztejre. Ne félj, nem fog dominálni a kókusz íze, épp csak enyhén édeskés beütést ad a főzeléknek, amit szuperül ellensúlyozhatsz a chilivel.
A hagymákat hámozzuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat, ha elolvadt, adjuk hozzá a vöröshagymát, dinszteljük addig, míg puha lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát is, 1 percig pirítsuk.
Dobjuk rá a spenótot. Ha mirelittel dolgozunk, várjuk meg, míg elpárolog a leve, ha frissel, várjuk meg, míg megfonnyad. Utána sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítsük.
Öntsük fel a kókusztejjel, vegyük kicsire a lángot, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
Rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu