Szaftos Stroganoff másként: húsgombóccal készül a fejedelmi fogás

4
Nyomtatás
stroganoff-maskent
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A Stroganoffot biztosan nem kell bemutatnunk, ez a változat azonban egy különleges csavarral készül. Ezúttal a szaftos Stroganoffba bélszín helyett húsgombóc kerül.

Ez a fogás több szempontból is különleges: egyrészt a húsgolyók a fagyasztóból vándorolnak a serpenyőbe, így rövidítve az elkészítési időt, másrészt olyan legendás ételkölteménnyel párosulnak, mint a szaftos Stroganoff

A fogás alig fél óra alatt elkészül, a végeredmény pedig egy igazán krémes és mennyei étel, amiért az egész család odáig lesz.

Stroganoff húsgolyó

stroganoff-maskent

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag tészta
  • 1 ek. olívaolaj
  • 0.5 adag húsgombóc (recept a leírásban)
  • 250 g gomba
  • 300 ml marhaalaplé
  • 1 tk. petrezselyem
  • 0.75 tk. bazsalikom
  • 0.5 tk. oregánó
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 200 ml habtejszín
  • 175 ml tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A húsgolyót készítsük el akár napokkal előre, így mikor készül a fogás, csak elő kell kapni a fagyasztóból. 

A húsgolyó receptjét ide kattintva találjátok. Ennek a fele is elég lesz ehhez az adaghoz. Formázás után, nyersen fagyasszuk le, majd felhasználás előtt vegyük ki a mélyhűtőből.

A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Ha használunk friss fűszert, azt is öblítsük le, majd aprítsuk fel. 

A tésztához tegyünk fel egy nagy lábasban vizet forrni. Adjunk hozzá 1 teáskanál sót, és főzzük a tésztát al dentére. Ezután szűrjük le és tegyük félre.

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel az olajat közepes-magas hőfokon. A húsgombócokat dobjuk bele a serpenyőbe, és pirítsuk meg minden oldalukat, míg belül is átsülnek. Ezután szedjük őket tányérra és tegyük félre.

Adjuk hozzá a serpenyőhöz a felszeletelt gombát, és párc percig hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután adjuk hozzá az alaplevet, és keverjük el. 

Adjuk hozzá a fűszereket, majd forraljuk fel. Addig forraljuk, amíg a folyadék fele el nem fő. Ez kb. 5-7 perc.

Ezt követően tegyük vissza a serpenyőbe a húsgombócokat, adjuk hozzá a tejszínt és az al dente tésztát is.

Forraljuk össze őket, majd ismét csökkentsük a hőt. Fedő alatt főzzük az ételt addig, amíg besűrűsödik, ez kb. 5 perc.

Végül adjuk a tejfölt is az ételhez, pár percig melegítsük, majd már kész is a nem mindennapi Stroganoff!

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon