Ízletes, krémes sütőtökös tészta: ebből mindenki kétszer szed
A krémes sütőtökös tészta picit édes, picit pikáns, egyszerű, mégis különleges fogás, mely eteti magát, olyan finom.
Ez a fogás több szempontból is különleges: egyrészt a húsgolyók a fagyasztóból vándorolnak a serpenyőbe, így rövidítve az elkészítési időt, másrészt olyan legendás ételkölteménnyel párosulnak, mint a szaftos Stroganoff.
A fogás alig fél óra alatt elkészül, a végeredmény pedig egy igazán krémes és mennyei étel, amiért az egész család odáig lesz.
A húsgolyót készítsük el akár napokkal előre, így mikor készül a fogás, csak elő kell kapni a fagyasztóból.
A húsgolyó receptjét ide kattintva találjátok. Ennek a fele is elég lesz ehhez az adaghoz. Formázás után, nyersen fagyasszuk le, majd felhasználás előtt vegyük ki a mélyhűtőből.
A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Ha használunk friss fűszert, azt is öblítsük le, majd aprítsuk fel.
A tésztához tegyünk fel egy nagy lábasban vizet forrni. Adjunk hozzá 1 teáskanál sót, és főzzük a tésztát al dentére. Ezután szűrjük le és tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel az olajat közepes-magas hőfokon. A húsgombócokat dobjuk bele a serpenyőbe, és pirítsuk meg minden oldalukat, míg belül is átsülnek. Ezután szedjük őket tányérra és tegyük félre.
Adjuk hozzá a serpenyőhöz a felszeletelt gombát, és párc percig hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután adjuk hozzá az alaplevet, és keverjük el.
Adjuk hozzá a fűszereket, majd forraljuk fel. Addig forraljuk, amíg a folyadék fele el nem fő. Ez kb. 5-7 perc.
Ezt követően tegyük vissza a serpenyőbe a húsgombócokat, adjuk hozzá a tejszínt és az al dente tésztát is.
Forraljuk össze őket, majd ismét csökkentsük a hőt. Fedő alatt főzzük az ételt addig, amíg besűrűsödik, ez kb. 5 perc.
Végül adjuk a tejfölt is az ételhez, pár percig melegítsük, majd már kész is a nem mindennapi Stroganoff!
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu