Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül

Nyomtatás
Sült csirkecomb kolbásszal és krumplival cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos csirkecomb kolbásszal és krumplival együtt sül szép pirosra. Az ízletes lakoma mellé friss, ropogós kenyér és savanyúság is jár.

Ha épp gyorsan, kevés munkával szeretnél meleg ételt tenni az asztalra, akkor a csirkecomb vagy csirkeszárny remek választás. A választott húst tetszőlegesen fűszerezve a körettel együtt meg lehet sütni. Az egyszerű ételre senkinek nem lesz egy rossz szava sem, hisz nagyon finom!

Így is lehet!

Az egytepsis fogást bátran lehet még gazdagítani: vörös- vagy lila hagyma és még sárgarépa is elfér a hús mellett, hagyományos krumpli helyett pedig édesburgonyát is használhatsz. Fűszerek közül oregánó és kakukkfű is jól áll az ételnek. A sült csirkecomb mellé kínálhatsz kenyeret és savanyúságot. Kell ennél jobb lakoma?

Sült csirkecomb kolbásszal és krumplival

Sült csirkecomb kolbásszal és krumplival ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 1 pár kolbász
  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • kevés olaj vagy zsír
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen. A kolbászt karikázzuk fel. A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.

Vegyünk elő egy tepsit, kenjük ki kevés olajjal vagy zsírral. Ezután pakoljuk bele a csirkecombokat, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

A sütési idő befejeztével a tepsit vegyük ki, és tegyük a hús mellé az előkészített krumplit és kolbászt. Ezután toljuk vissza a sütőbe, és süssük még 20-30 percig, amíg szép aranybarna lesz minden, és a burgonya is megpuhul.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon