Tartalmas, tepsiben sült kelbimbó és krumpli: pirult szalonna ízesíti

Sült kelbimbó krumplival és szalonnával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kelbimbó burgonyával és szalonnával pirul, pompás egytálétel, de gazdag köretként is kínálható.

A hűvös szelek beköszöntével a legtöbb háztartásban örömmel kerülnek előtérbe a tepsis fogások. Ilyenkor jólesnek a tartalmas egytálételek és a gusztusos sült zöldségek, melyek köretként is tökéletesek. Főleg a sütőben sült burgonyának van nagy sikere, főként akkor, ha más zöldségek is kerülnek mellé. Ebben az egyszerű receptben kelbimbó és szalonna is megy mellé, úgy lesz igazán ízletes.

A tepsis finomság fűszerezése kicsit pikáns, köszönhetően a mustárnak és fokhagymának. A szalonna is pluszízt ad a zöldségeknek, mely szép aranybarnára sül, kellemesen roppanós. A pompás tepsis étel önálló fogásként is megállja a helyét, de köretként is lehet kínálni, akár sült vagy rántott hús mellé.

Sült kelbimbó krumplival és szalonnával

Sült kelbimbó krumplival és szalonnával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg kelbimbó
  • 25 dkg szalonna
  • 5 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

Először a zöldségeket tisztítsuk meg. A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg, majd vágjuk félbe vagy gerezdekre. A kelbimbót is mossuk meg, majd vágjuk félbe, de egészben is hagyhatjuk.

A szalonnát kockázzuk fel.

Az olajat a sóval, borssal, fokhagymával és mustárral keverjük össze, majd forgassuk egybe a krumplival és a szalonnával.

Ezután a krumplis, szalonnás keveréket borítsuk tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a burgonya megpuhul. (A krumpli sütési ideje függ a méretétől, hogy félbe vagy gerezdekre lett vágva. Körülbelül 25-35 perc szükséges neki.)

Ezután a kelbimbót is adjuk hozzá, ha szükséges, kevés olajjal öntözzük meg, és 8-12 percig süssük még.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük