
Tartalmas, tepsiben sült kelbimbó és krumpli: pirult szalonna ízesíti

A kelbimbó burgonyával és szalonnával pirul, pompás egytálétel, de gazdag köretként is kínálható.
A hűvös szelek beköszöntével a legtöbb háztartásban örömmel kerülnek előtérbe a tepsis fogások. Ilyenkor jólesnek a tartalmas egytálételek és a gusztusos sült zöldségek, melyek köretként is tökéletesek. Főleg a sütőben sült burgonyának van nagy sikere, főként akkor, ha más zöldségek is kerülnek mellé. Ebben az egyszerű receptben kelbimbó és szalonna is megy mellé, úgy lesz igazán ízletes.
A tepsis finomság fűszerezése kicsit pikáns, köszönhetően a mustárnak és fokhagymának. A szalonna is pluszízt ad a zöldségeknek, mely szép aranybarnára sül, kellemesen roppanós. A pompás tepsis étel önálló fogásként is megállja a helyét, de köretként is lehet kínálni, akár sült vagy rántott hús mellé.
-
2023-12-04 08:52:01
-
2023-10-05 06:30:01
-
2023-06-30 06:30:02
Sült kelbimbó krumplival és szalonnával

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg kelbimbó
- 25 dkg szalonna
- 5 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
Először a zöldségeket tisztítsuk meg. A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg, majd vágjuk félbe vagy gerezdekre. A kelbimbót is mossuk meg, majd vágjuk félbe, de egészben is hagyhatjuk.
A szalonnát kockázzuk fel.
Az olajat a sóval, borssal, fokhagymával és mustárral keverjük össze, majd forgassuk egybe a krumplival és a szalonnával.
Ezután a krumplis, szalonnás keveréket borítsuk tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a burgonya megpuhul. (A krumpli sütési ideje függ a méretétől, hogy félbe vagy gerezdekre lett vágva. Körülbelül 25-35 perc szükséges neki.)
Ezután a kelbimbót is adjuk hozzá, ha szükséges, kevés olajjal öntözzük meg, és 8-12 percig süssük még.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!