Sült zöldségek ropogós tésztán: a szezon legjobb pizzája

3
Nyomtatás
nyari-pizza
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Könnyed, színes és ízekkel teli! A nyári ropogós pizzán minden szezonális zöldség elfér, ráadásul a hétvégi grillezés után ez a legjobb maradékmentő.

Ropogós tésztaalap, rajta napérlelte paradicsom, édeskés grillezett paprika, szaftos cukkini, egy kis lila hagyma, enyhén pirult gomba és egy csipet friss bazsalikom

Ez a pizza telitalálat egy meleg nyári napon, legyen szó ebédről a teraszon vagy egy könnyű vacsoráról a kertben. Könnyed, mégis laktató, ráadásul vegetáriánus.

Bátran variálhatod rajta a zöldségeket, sőt, ha valami különlegességre vágysz, akkor a szezonális gyümölcsöket se felejtsd el: kerülhet rá barack vagy akár füge is. És a grillezés maradéka is azonnal új életre kel ezen a ropogós tésztán.

Sült zöldséges pizza

nyari-pizza-2

Hozzávalók 1 pizzához

Tészta:

  • 200 g liszt
  • 0.5 tk.
  • 0.5 csomag instant élesztő
  • 0.5 dl joghurt
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1.3 dl víz

Feltét:

  • 1 db cukkini
  • 1 db tévépaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 250 g koktélparadicsom
  • 250 g gomba
  • 1 db lila hagyma
  • bazsalikom
  • 2 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt, a joghurtot, az olívaolajat és a langyos vizet apránként, és dagasszunk lágy tésztát. Az elkészült tésztát takarjuk le konyharuhával, és 40 perc alatt, meleg helyen kelesszük a duplájára.

A cukkinit, a paprikákat, a lila hagymát és a gombát tetszőlegesen szeleteljük fel, és fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük tetszés szerint. 200 fokos sütőben, nagyjából 15-20 percig süssük. 

A tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük a sütőformára. Annak érdekében, hogy magasabb széle legyen, válassszunk olyan formát, amelynek pereme van.

A tásztára kanalazzuk rá a sült zöldségeket, a koktélparadicsomokat, tetszés szerint reszelhetünk rá sajtot vagy feldobhatjuk egy kis fetával. 10-15 perc alatt süssük készre.

A végén szórjuk meg friss bazsalikommal.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon