Egyben sült, tojással töltött fasírt: hidegen is kínálhatod
Ha az alábbi receptet követed, biztosan szaftos és ízletes fasírtot tehetsz az asztalra, a főtt tojás feldobja a végeredményt!
A pulykahús szépsége, hogy egészen sovány hús, így nem telíti el annyira a gyomrot: éppen ezért akár vacsorára is fogyasztható, vagy ebédre egy laktató főzelék vagy spagetti mellé.
Mindössze fél óra alatt elkészíthető, és olyan fűszerek teszik ízletessé, mint a fokhagymapor, az oregánó, a bors, a pirospaprika és a parmezán sajt.
A friss petrezselymet bátran kicserélheted bazsalikomra vagy akár metélőhagymára is.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vegyünk elő egy hőálló serpenyőt, vagy ha az nincs, akkor egy 20x30 cm-es tepsit. Utóbbit béleljük ki alufóliával és permetezzük meg olajjal. A serpenyőt elég kiolajozni.
Egy nagy keverőtálba tegyük bele a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, a fűszernövényt, a sót, a fokhagyma- és a hagymaport, a fűszerkeveréket, a borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált pulykahúst is, és alaposan dolgozzuk össze a fűszerekkel.
Egy kis tálban verjük fel a tojást és adjuk a húsos keverékhez. Ismét dolgozzuk össze.
Egy evőkanál segítségével kanalazzunk ki a húsból, és készítsük kb. 4 cm-es átmérőjű gombócokat. Nedves kézzel is csinálhatjuk, úgy nem tapad a kezünkhöz.
A kész gombócokat tegyük a korábban előkészített tepsibe.
A tetejüket kenjük meg olívaolajjal, majd süssük az előmelegített sütőben kb. 15 percig, vagy amíg a húsgombócok szép barnára nem sülnek. Azt, hogy átsültek-e a gombócok, úgy ellenőrizhetjük, ha a tepsi közepéről kiveszünk egy golyót és kettévágjuk. Ha belül már nem nyers, akkor jól dolgoztunk.
A kész gombócokhoz készíthetünk főzeléket, burgonyapürét vagy akár spagettit is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu