Őszimádó saláta szőlővel és körtével: balzsamecet hozza össze az ízeket

4
Nyomtatás
Szolos-salata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a szőlős-körtés saláta nemcsak szemet gyönyörködtető, de nagyon finom és tápláló is: a bébispenótos alapot pirult dió dobja fel.

Az őszi saláták a kedvenceim. Ezek sok esetben valamilyen édes gyümölccsel egészülnek ki, és nagy adag pirított dióféle és karakteres öntet kerül rájuk. Ez a szőlős-körtés saláta is hasonló összeállításban készül: a gyümölcsök egy zsenge bébispenótos alapra kerülnek, és pirított dió és kéksajt is gazdagítja.

Ami pedig kihagyhatatlan belőle, az a balzsamecetes öntet. Ebbe olyan egyszerű hozzávalók szükségesek, mint az olívaolaj, a só, a bors és kevés tetszés szerinti ízesítő, majd máris mehet a salátára. Ha téged is rabul ejtett ez a könnyed, mégis tápláló fogás, akkor a fügével vagy épp a datolyaszilvával készülő változatát is kedvelni fogod.

Szőlős-körtés saláta

Szolos-salata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 150 g bébispenót
  • 2 kisebb körte vékony szeletekre vágva
  • 0.5 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 150 g édes, piros szőlő
  • 50 g dió enyhén megpirítva, durvára darabolva
  • 100 g kéksajt (növényi alapú, ha szükséges)

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 ek. juharszirup (vagy méz)
  • 1 csipet
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A kéksajtot leszámítva tegyük a saláta hozzávalóit egy nagyobb salátástálba.

Egy tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd locsoljuk a salátára, és forgassuk össze.

Szedjük négy tányérra, és morzsoljuk a tetejére a sajtot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon