Melengető sütőtökös curry: csicseriborsóval lesz tartalmas ebéd
Sütőtökszezonban próbáld ki a belőle készült curryt is: csicseriborsóval kombinálva egy fenséges, krémes és laktató fogást varázsolhatsz belőle.
Sok receptet felkutattam, mire rábukkantam a tökéletes tandoori fűszerkeverék összetételére. Egyes források rengeteg olyan aromát javasolnak, mint például a görögszéna, a szegfűszeg vagy a szerecsendió, amelyek önmagukban fantasztikusak, viszont ha túl sok van belőlük, akkor egyik sem tud igazán érvényesülni, és pluszt sem adnak a velük készült ételhez. Ezért ezeket elvetettem. Ami szintén hiányzik az alábbi receptből, az az ételszínezék, így nem lesz olyan élénkpiros a vele készülő étel, ám az ízélményen ez semmit sem változtat.
Ezt a keveréket több nagyra becsült indiai séf és gasztroblogger receptjéből „gyúrtam” össze, és úgy gondolom, tökéletes lett. Felhasználhatod az ikonikus tandoori csirke receptjéhez, más indiai fogásokhoz, de akár curry is készülhet belőle.
Egyszerre nagyobb mennyiséget is elkészíthetsz, légmentesen záródó dobozban pedig több hétig is megőrzi a frissességét.
Tegyük egy kis tálba a fűszereket, és alaposan keverjük őket össze.
Tegyük légmentesen zárható edénybe, és felhasználásig sötét, száraz helyen tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu