Sűrű gombakrémleves tejszín nélkül: laktózmentes opció gazdagon fűszerezve
Valóságos gourmet levest készíthetsz, ha ezt a receptet követed, amely az összes ízlelőbimbódat lenyűgözi majd.
Ennél megúszósabb, mégis kényeztetőbb fogás szinte nem is létezik: 15 perc alatt elkészül, tartalmas, mesésen illatozó és nagyon krémes. Ha egy hétköznapi gyors ebédet vagy vacsorát tervezel, akkor kevés gombából, tárkonyból és tésztából könnyen összehozhatod.
A gomba típusát tetszés szerint variálhatod: maradhatsz a mindig kiszámítható csiperkénél, de ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor bedobhatsz néhány fűszeresebb erdei gombát is a keverékbe. A rókagomba, a vargánya, esetleg a shiitake mind erősebb aromájú fajták, és jól kiegészítik a tárkony különleges ízét. Ha pedig többet is megtudnál az egyes gombafajtákról és felhasználási lehetőségeikről, akkor ebben a cikkünkben olvashatsz róluk.
Egy közepes lábosban forraljunk enyhén sós vizet, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.
Egy közepes serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és közepes hőfokon 3-4 percig pirítsuk benne a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Ha már szép aranyszínűek, öntsük rájuk a fehérbort, és 2-3 percig főzzük, hogy az alkohol elpárologjon.
Adjuk hozzá a főzőkrémet és a mustárt, majd 2 perc után fűszerezzük a sóval, borssal, tárkonnyal.
Szűrjük le az időközben megfőtt tésztát, és keverjük a szószhoz.
Azonnal tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu