Ismerd meg a lencse fajtáit: mindegyik típust más ételhez használhatod
A lencse rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, azonban nem mindegy, hogy az egyes fajtákból milyen típusú ételeket készítesz.
A lencse ősi alapanyag, melyből csodás étkek készülhetnek. Az egyik legegyszerűbb fogás a lencsefőzelék, mely pörkölttel, sült virslivel, fasírttal és főtt tojással is nagyszerű ebéd vagy vacsora.
Hagyományosan ízesítve a fokhagyma, babérlevél és az őrölt bors kötelező bele, de most egy aprócska változás történik, tárkonnyal megbolondítva kerül az asztalra. Ha még különlegesebbé varázsolnád, akkor 1-2 evőkanál tárkonyecettel is érdemes kipróbálni.
A lencsét válogassuk át, majd egy éjszakára áztassuk vízbe.
Másnap mossuk át a beáztatott lencsét.
A hagymát vágjuk finomra, majd egy kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a lisztet, fokhagymát és a lecsepegtetett lencsét. Forgassuk át, közben fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és tárkonnyal.
Ezután öntsük fel annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi, és főzzük készre 35-40 perc alatt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu