Mamaféle húsgombócleves sok zöldséggel: kiadós és nagyon finom

3
Nyomtatás
Tavaszi húsgombócleves cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tartalmas leves húsgombóccal és sok zöldséggel dúsítva készül, igazi klasszikus kedvenc, amit mindenki szeret.

A húsleves érzelmi étel, hisz mindenkinek a nagymamája készíti a legfinomabban. Nem csak hagyományosan, húsgombóccal dúsítva is érdemes kipróbálni. Hogy minél izgalmasabb legyen, szezonális zöldekkel gazdagítsd a levest, így ha már kapható zöldborsó, az is mehet bele.

Mi kerülhet még a levesbe?

Ha nem találod elég tartalmasnak, akkor 1-2 maréknyi rizs vagy tarhonya is elfér a fazékban. A plusz alapanyagot akkor keverd a zöldségekhez, miután azokat felöntötted vízzel, utána jöhet a húsgombóc.

Így még finomabb lesz!

A húsgombócokat úgy is a levesbe teheted, hogy előtte kevés olajon körbepirítod őket. Az ízesítéssel is érdemes játszani: dobd fel a hús masszáját finomra aprított petrezselyemmel, 1 marék parmezánnal, vagy egy kis chilipaprikával adj pikánsabb zamatot a gombócoknak.

Tavaszi húsgombócleves

Tavaszi húsgombócleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 1 darab karalábé
  • 2 darab krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony (opcionális)
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst a sóval, fehér borssal, fokhagymával, tojással és zsemlemorzsával dolgozzuk össze. Ezután a masszából formázzunk tetszés szerinti gombócokat.

A vöröshagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a közepes kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét és burgonyát.

A zöldségeket öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd 15-20 perc múlva a gombócokat is tegyük a levesbe.

A levest főzzük addig, amíg a zöldségek és a húsgombóc is teljesen megpuhul, közben ízesítsük sóval, borssal és tárkonnyal.

Az elkészült levest finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon