
Mamaféle húsgombócleves sok zöldséggel: kiadós és nagyon finom

A tartalmas leves húsgombóccal és sok zöldséggel dúsítva készül, igazi klasszikus kedvenc, amit mindenki szeret.
A húsleves érzelmi étel, hisz mindenkinek a nagymamája készíti a legfinomabban. Nem csak hagyományosan, húsgombóccal dúsítva is érdemes kipróbálni. Hogy minél izgalmasabb legyen, szezonális zöldekkel gazdagítsd a levest, így ha már kapható zöldborsó, az is mehet bele.
Mi kerülhet még a levesbe?
Ha nem találod elég tartalmasnak, akkor 1-2 maréknyi rizs vagy tarhonya is elfér a fazékban. A plusz alapanyagot akkor keverd a zöldségekhez, miután azokat felöntötted vízzel, utána jöhet a húsgombóc.
Így még finomabb lesz!
A húsgombócokat úgy is a levesbe teheted, hogy előtte kevés olajon körbepirítod őket. Az ízesítéssel is érdemes játszani: dobd fel a hús masszáját finomra aprított petrezselyemmel, 1 marék parmezánnal, vagy egy kis chilipaprikával adj pikánsabb zamatot a gombócoknak.
-
2023-05-18 10:32:01
-
2023-05-12 10:32:01
-
2023-05-10 08:32:02
Tavaszi húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 darab tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 darab vöröshagyma
- kevés olaj
- 3 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 1 darab karalábé
- 2 darab krumpli
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál tárkony (opcionális)
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A darált húst a sóval, fehér borssal, fokhagymával, tojással és zsemlemorzsával dolgozzuk össze. Ezután a masszából formázzunk tetszés szerinti gombócokat.
A vöröshagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a közepes kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét és burgonyát.
A zöldségeket öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd 15-20 perc múlva a gombócokat is tegyük a levesbe.
A levest főzzük addig, amíg a zöldségek és a húsgombóc is teljesen megpuhul, közben ízesítsük sóval, borssal és tárkonnyal.
Az elkészült levest finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!