Majonézes krumplisaláta tavaszi kiadásban: jól behűtve az igazi

Tavaszi majonézes burgonyasaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Újburgonya és zöldborsó találkozik a pompás majonézes salátában. Tökéletes köret húsok mellé, és magában is öröm falatozni.

A majonézes saláták közül nekem a krumplisaláta az egyik kedvencem. A klasszikus recepttel sokszor kísérletezem, feldobom új alapanyagokkal a finomságot. Most is így tettem: öregkrumpli helyett új kerül a salátástálba, mellé pedig újhagyma és borsó.

Így is lehet!

Az öntet nálam maradt a tartármártás, ami ugye majonéz és tejföl keveréke. Én szeretem, ha picit édes az öntet, ezért tettem bele cukrot is. Érdemes mellé egy kis savasságot is csempészni, mehet bele citromlé. A salátának jól áll a pikáns íz, ezért Cayenne-bors is kerülhet bele. Majonéz és tejföl helyett pedig joghurttal dúsítva is működik a recept.

Tavaszi majonézes burgonyasaláta

Tavaszi majonézes burgonyasaláta kép1

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli (újburgonya)
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 csokor újhagyma
  • 8 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen, és bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és tegyük félre.

A borsót forrásban lévő vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük félre.

Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.

A majonézt a tejföllel, sóval, borssal és cukorral forgassuk egybe.

A főtt burgonyát, zöldborsót, újhagymát és a majonézes keveréket forgassuk egybe, majd lefedve, tálalásig tároljuk hűtőben.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon