
Avokádókrémmel töltött tojás: ropogós bacon teszi izgalmassá
A gusztusos töltött tojás pompás töltelékkel készül, a tetejét pedig pirosra sült bacon gazdagítja, így lesz ellenállhatatlan.
A tojássaláta az egyik legfinomabb hideg saláta, amit több változatban próbálhatsz ki. Nagy kedvenc a majonézes tojássaláta és a joghurtos verzió is: mi most utóbbit ajánljuk, amelyben medvehagyma is helyet kap.
A medvehagymától a tojássaláta kap egy kellemes, fokhagymás zamatot, amely mellé még dijoni mustár is kerül, így lesz pikánsabb. Erre érdemes ráerősíteni chilivel vagy finomra aprított jalapeño paprikával. Ha pedig a zöldfűszerek erejét hangsúlyoznád, akkor petrezselyem és metélőhagyma is tökéletesen illik a salátába.
A tojásokat forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig. Ezután hűtsük ki, pucoljuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A medvehagymát mossuk meg és aprítsuk fel tetszés szerint.
A tojáshoz keverjük hozzá az előkészített medvehagymát, joghurtot, krémsajtot, mustárt, sót és borsot. Ha szeretnénk, törjük sima állagúra, vagy hagyjuk darabosan.
Az elkészült salátát lefedve, hűtőben tároljuk a tálalásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu