A tojásos krokett belseje krémes, a bundája ropogós: főzelékek és saláták mellé is kínálható
A tojásos krokett a besamelmártástól és a reszelt sajttól elképesztően krémes lesz, hidegen és melegen is nagyon finom.
A tojásfasírt kedvelt finomság, mely készülhet rántottából vagy főtt tojásból, mindkét változat ízletes, és plusz alapanyagokkal feldobható.
A tojásfasírtnak remekül áll a zöldfűszer, én most petrezselymet választottam hozzá, és újhagymával is kiegészítettem. Ha azonban szezonja van, akkor medvehagymával készítem, érdemes kipróbálni. A tojásfasírt bármilyen köret mellé kínálva tökéletes, és még tartalmas szendvicseket is összedobhatsz belőle.
A tojásokat főzzük keményre forrásban lévő sós vízben 8-12 perc alatt. Az elkészült tojásokat szűrjük le és hűtsük ki, majd pucoljuk meg.
A keménytojásokat reszeljük le, majd adjuk hozzá az összevágott újhagymát, petrezselymet, zsemlemorzsát, sót és borsot. A tojásos masszát alaposan keverjük össze, majd formázzunk belőle tetszőleges gombócokat, és bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu