
Krémes málnafagyi csokidarabokkal: tej nélkül készül

A mesésen gyümölcsös, hűs nasi percek alatt készül, és tej helyett banán adja a krémes alapját.
Ez a recept akkor is a kedvenced lesz, ha még sosem készítettél otthon fagyit. A hagyományos eljáráshoz képest ugyanis sokkal egyszerűbben készül, nem igényel hőkezelést, és abban az esetben is szuper választás, ha nem ehetsz tejtermékeket.
Ebben a változatban ugyanis többnyire gyümölcsök szerepelnek – a málna mellett banán is, hiszen ő gondoskodik a fagyi krémes állagáról –, amit kevés házi mandulavaj, minimális édesítő és apróra vágott étcsoki egészít ki. A teljes folyamathoz mindössze egy turmix- vagy aprítógépre lesz szükséged, és kis akaraterőre, hogy ne fald fel azonnal az összes fagyit.
-
2023-07-05 10:32:02
-
2023-06-27 10:16:02
-
2023-05-27 07:50:02
Tejmentes málnafagyi

Hozzávalók 4 személyre
- 300 g málna
- 2 db banán
- 2 púpozott ek mandulavaj
- 3 ek juharszirup vagy méz
- 50 g étcsoki (min. 70%-os)
Elkészítés:
A málnát mossuk meg, a banánt hámozzuk meg, és karikázzuk fel. Minimum 3 órára tegyük őket a fagyasztóba, de az sem baj, ha egész éjszakára bent maradnak.
A mandulavajjal és juharsziruppal együtt tegyük őket egy turmix- vagy aprítógépbe, és dolgozzuk krémesre. Egy szilikonspatulával keverjük a fagyiba a csokidarabokat is, és kész is!
Adagoljuk tálkákba, vagy tegyük vissza a fagyasztóba 2-3 órára, hogy egészen megdermedjen.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!