Krémes málnafagyi csokidarabokkal: tej nélkül készül

Malnafagyi-csokidarabokkal-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mesésen gyümölcsös, hűs nasi percek alatt készül, és tej helyett banán adja a krémes alapját.

Ez a recept akkor is a kedvenced lesz, ha még sosem készítettél otthon fagyit. A hagyományos eljáráshoz képest ugyanis sokkal egyszerűbben készül, nem igényel hőkezelést, és abban az esetben is szuper választás, ha nem ehetsz tejtermékeket.

Ebben a változatban ugyanis többnyire gyümölcsök szerepelnek – a málna mellett banán is, hiszen ő gondoskodik a fagyi krémes állagáról –, amit kevés házi mandulavaj, minimális édesítő és apróra vágott étcsoki egészít ki. A teljes folyamathoz mindössze egy turmix- vagy aprítógépre lesz szükséged, és kis akaraterőre, hogy ne fald fel azonnal az összes fagyit.

Tejmentes málnafagyi

Malnafagyi-csokidarabokkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g málna
  • 2 db banán
  • 2 púpozott ek mandulavaj
  • 3 ek juharszirup vagy méz
  • 50 g étcsoki (min. 70%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A málnát mossuk meg, a banánt hámozzuk meg, és karikázzuk fel. Minimum 3 órára tegyük őket a fagyasztóba, de az sem baj, ha egész éjszakára bent maradnak.

A mandulavajjal és juharsziruppal együtt tegyük őket egy turmix- vagy aprítógépbe, és dolgozzuk krémesre. Egy szilikonspatulával keverjük a fagyiba a csokidarabokat is, és kész is!

Adagoljuk tálkákba, vagy tegyük vissza a fagyasztóba 2-3 órára, hogy egészen megdermedjen.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük