Így készítve nem lesz bőrös a puding teteje: 3 egyszerű praktikát mutatunk
A puding régóta ismert finomság, már a középkorban is fogyasztották, nem csak édes, meglepő sós variációkban is készítették.
Ha odavagy a pudingért, de nem ehetsz tejterméket, próbáld ki az alábbi receptet, növényi itallal készítve is mennyei lesz! Ha konzerves kókusztejet is használsz, még sűrűbb és krémesebb lesz a végeredmény, de ha nem kedveled a kókusz ízét, válassz 100%-ban mandula-, zab- vagy rizsitalt.
Mivel egy vaníliás receptről van szó, fontos, hogy jó minőségű vaníliakivonatot használj, ne aromát, vagy ha azt nem kapsz, vaníliarúd kikapart magjával ízesítsd.
Bár nem kötelező eleme, hogy szép sárgás legyen a puding színe, érdemes egy kevés kurkumát keverni bele, sőt, akár reszelt citrom- vagy narancshéjjal is feldobhatod.
A keményítőt mérjük ki egy kis lábasba, majd keverjük csomómentesre egy kevés növényi itallal. Ha csomómentes, keverjük hozzá a maradék növényi italt, a kókusztejet, a cukrot, a kurkumát és a vaníliát.
Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük pár percig, míg be nem sűrűsödik. Ha bugyog párat, biztosan elkészült.
Húzzuk le a tűzről, majd még 1 percig keverjük. Tegyük félre hűlni, még sokat fog sűrűsödni.
Kanalazzuk magában, vagy valamilyen desszerttel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu