Tartalmas, tejszínes karfiolleves: sok zöldség gazdagítja

3
Nyomtatás
Tejszínes karfiolleves cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kiadós és nagyon finom a tejszínes karfiolleves, amit kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetnek.

A karfiol csodás zöldség, próbáld ki rántva, fehér mártással nyakon öntve, vagy tálalj belőle egy kiadós levest. A karfiolleves több recept szerint kipróbálható, érdemes magyaros változatban is elkészíteni, vagy kicsit franciásan, krémleves formájában.

Hús is mehet bele!

Lehet ez a leves még tartalmasabb: dobd fel csirkemellkockákkal! Ha így tennél, akkor a dinsztelt hagymára dobd rá a húst, és pirítsd addig, amíg színt kap, utána jöhetnek a zöldségek. Zöld is elfér még a levesben, adj hozzá petrezselymet vagy spenótot.

Tejszínes karfiolleves

Tejszínes karfiolleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 1 darab krumpli
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • ízlés szerint (opcionális) ételízesítő
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd folyó víz alatt mossuk át.

A krumplit, sárgarépát és fehérrépát tisztítsuk meg és tetszés szerint vágjuk fel.

A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

Az előkészített hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az előkészített karfiolt, krumplit, sárgarépát és fehérrépát. Kicsit pirítsuk a zöldségeket, közben fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és szerecsendióval.

Ezután öntsük fel vízzel és főzzük addig, amíg megpuhulnak a zöldségek, majd adjuk hozzá a tejszínt és rottyanásig főzzük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon