Brownie-golyók cukor nélkül: bűntudat nélkül nassolhatod
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és még sütni sem kell: mindössze 5 hozzávalóból összehozhatod ezt a guszta brownie-golyót, amelyből garantáltan elfogy az utolsó szem is.
Isteni desszertet készíthetsz csupán 3 hozzávalóból, a datolya, a tökmag és az étcsokoládé kombinációja egyszerűen tökéletes. Valódi energiabomba ez az édesség, ráadásul mindhárom alapanyagnak rengeteg jótékony tulajdonsága van, a tökmagról itt, a datolyáról itt, az étcsokiról itt írtunk korábban.
Habár hozzáadott cukortól mentes, nem diétás az alábbi desszert, és cukorbetegek is óvatosan fogyasszák, mivel a datolyának magas a fruktóztartalma. Ennek ellenére még mindig sokkal jobb választás, mint a finomított cukorral készült édességek, ráadásul nem csak egészségesebb, sokkal finomabb is. Ha nem hiszed, járj utána!
A tökmagot és a datolyát áztassuk langyos vízbe 15-20 percre.
Szűrjük le, csöpögtessük le, majd egy aprítógépben dolgozzuk össze, míg össze nem áll egy masszává.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit/jénait, borítsuk bele a masszát, oszlassuk el benne, nyomkodjuk bele úgy, hogy egyenletes vastagságú legyen.
A csokit olvasszuk meg vízgőz felett vagy a mikróban, utóbbi esetben 20 másodpercenként keverjük át, míg meg nem olvad. Keverjük bele az olajat.
Öntsük az olvasztott csokit a tökmagos massza tetejére, oszlassuk el rajta.
Tegyük a hűtőbe pár órára, míg megszilárdul, megköt a csoki. Utána a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd vágjuk kockákra és kínáljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors