Kívül ropogós, belül lágy lencsefalafel: laktató és nagyon finom
Az aranybarna finomság nem a megszokott módon készül, csicseriborsó helyett lencse gazdagítja az ízletes masszát.
Ennek a meleg, reggeli szendvicsnek a titka, hogy a tölteléket akár már előző este is összeállíthatod hozzá, sőt, bele is töltheted az apró bagettekbe, hogy reggel már csak be kelljen dobni őket a sütőbe.
A töltelék kulcsa az apróra vágott sajt és sonka, illetve a krémsajt és a hozzáadott zöldségek: a pritamin paprika, a lila hagyma és a friss petrezselyem.
Ha szorít az idő, a pihentetési idő elhagyható, de ha nagyon ráérősen vagy, a töltelék hűtőben akár 2 napig is eláll. A krémsajttal kikevert tölteléket pedig már csak a zsemlékbe kell tölteni, majd letakarni az egészet egy szelet sajttal, végül alig 10 perc leforgása alatt készre sütni.
A sajtot, a sonkát, a paprikát és a lila hagymát vágjuk apró kockákra.
Aprítsuk fel a petrezselymet is.
Tegyünk bele mindent egy mély tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot és sózzuk, illetve borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük össze az alapanyagokat, majd tegyük 10 percre a hűtőbe.
Ezalatt a mini bagettek tetején vágjunk egy téglalap alakú mélyedést, és óvatosan kaparjuk ki a belüket.
Ezután töltsük bele az üregbe a krémsajtos keveréket addig, amíg az eléri a bagett tetejét.
Ezután tegyünk mindegyikre egy-egy szelet sajtot, és végül 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt süssük készre őket.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors
@sobors.hu