Sütőben sült töltött paprika sok sajttal: csirkehúsos ragu kerül bele
A színes paprikák gazdag töltelékkel kerülnek a sütőbe, melyek nem csak melegen finomak, hidegen is jólesnek.
A hazai és a török konyha egyik kedvenc fogása a töltött paprika. A magyar konyhában darált hússal töltve, paradicsomos mártásban készül, de más receptek szerint is kipróbálhatod. Most egy különleges változatot mutatunk, amit kezdők is sikerrel kínálhatnak.
Ez a töltött paprika főzés nélkül készül: mascarponétól selymes tonhalkrém kerül bele, amely a lila hagymától pikáns, de akár egy evőkanál dijoni mustár is elfér benne. A töltött paprikát tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára, így az ízek összeérnek, és szépen lehet szeletelni.
A paprikát mossuk meg, ezután vágjuk le a szárát és távolítsuk el a csumáját.
A tölteléket készítsük el: a megtisztított lila hagymát vágjuk finomra. A tonhalkonzervet csöpögtessük le, tegyük keverőtálba és villával törjük simára, közben keverjük hozzá a lila hagymát, mascarponét, sót és borsot.
Ezt a krémet töltsük az előkészített paprikákba. A paprikát egyszerűbb módon is betölthetjük: vágjuk félbe a zöldséget, és így pakoljuk bele a tölteléket.
A töltött paprikákat néhány órára tegyük hűtőbe, majd karikákra vágva, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu