Fenséges töltött paprika főzés nélkül: tonhalkrém kerül bele

11
Nyomtatás
Tonhalas krémmel töltött paprika cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Reggelinek és hideg vacsorának is tökéletes az egyszerű, mégis nagyszerű fogás. Kínáld friss kenyérrel a krémes töltelékkel készült paprikát.

A hazai és a török konyha egyik kedvenc fogása a töltött paprika. A magyar konyhában darált hússal töltve, paradicsomos mártásban készül, de más receptek szerint is kipróbálhatod. Most egy különleges változatot mutatunk, amit kezdők is sikerrel kínálhatnak.

Hidegen az igazi!

Ez a töltött paprika főzés nélkül készül: mascarponétól selymes tonhalkrém kerül bele, amely a lila hagymától pikáns, de akár egy evőkanál dijoni mustár is elfér benne. A töltött paprikát tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára, így az ízek összeérnek, és szépen lehet szeletelni.

Tonhalas krémmel töltött paprika

Tonhalas krémmel töltött paprika ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tévépaprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 500 g tonhalkonzerv
  • 4 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mossuk meg, ezután vágjuk le a szárát és távolítsuk el a csumáját.

A tölteléket készítsük el: a megtisztított lila hagymát vágjuk finomra. A tonhalkonzervet csöpögtessük le, tegyük keverőtálba és villával törjük simára, közben keverjük hozzá a lila hagymát, mascarponét, sót és borsot.

Ezt a krémet töltsük az előkészített paprikákba. A paprikát egyszerűbb módon is betölthetjük: vágjuk félbe a zöldséget, és így pakoljuk bele a tölteléket.

A töltött paprikákat néhány órára tegyük hűtőbe, majd karikákra vágva, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon