Kalóriaszegény tonhalsaláta a hűtőből: alma és zellerszár roppan benne
A kalóriaszegény almás tonhalsaláta jól fog esni a nagy melegben.
A kenyérsaláta egy egyszerűen elkészíthető, mégis kímélő saláta, ami az olaszok hétköznapjainak szerves részét képezi.
Az alapját a már kicsit szikkadt, kovászos kenyér adja, amit különböző paradicsomokkal, olajbogyóval, olívaolajjal, almaborecettel, uborkával, lila hagymával és bazsalikomlevelekkel dobnak fel.
A kovászos kenyér ciabattával is helyettesíthető, ha előbbi nincs otthon.
Egy nagy tálban nyomkodjuk össze az érett, nagy szemű paradicsomokat. Ezután az egészet passzírozzuk át egy szűrőn egy másik tálba. Így a héj és a magvak fennakadnak. Ehhez adjuk hozzá az olívaolajat, az almaborecetet, majd ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.
A kígyóuborkát mossuk és hámozzuk meg, karikázzuk fel, majd a karikákat is vágjuk félbe. A lila hagymát is pucoljuk meg és karikázzuk fel. A koktélparadicsomokat szintén mossuk meg és vágjuk félbe.
Vegyünk elő egy másik tálat, és a szikkadt kenyeret tépkedjük bele.
Erre a kenyeres kupacra öntsük rá a fűszeres paradicsomos levet, forgassuk egybe, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a felszeletelt uborkát, a lila hagymát és a koktélparadicsomot. A bazsalikomleveleket szórjuk rá, de néhányat hagyjunk ki a végére, a díszítéshez.
Ismét sózzuk és borsozzuk meg az egészet, majd lazán, kézzel forgassuk össze az egészet, hogy a zöldségek és a fűszerek átjárhassák a kenyeret.
Ezt követően hagyjuk pihenni a salátát kb. 15 percig, majd ismét forgassuk össze, és már tálalhatjuk is.
A tetejére szórjuk néhány félretett bazsalikomlevelet.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu