Olasz kenyérsaláta görögdinnyével: mentsd meg a szikkadt pékárut

11
Nyomtatás
Gorogdinnyes-panzanella-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus olasz panzanella paradicsommal készül, azonban az alapízeket remekül feldobhatod édes görögdinnyével: az eredmény egy könnyed, frissítő kenyérsaláta.

Az olasz panzanella kenyérsalátát jelent, és arról kapta a nevét, hogy a friss paradicsom mellé pirult kenyérkockák is kerülnek. A toszkán fogás nagyon egyszerűen készül, a paradicsom mellé ízesítőnek lila hagyma, olívaolaj és bazsalikom kerül, de az ízélményt tetszés szerint tovább fokozhatod, például gyümölcsök hozzáadásával.

Ebbe a változatba kockákra vágott görögdinnye kerül, amely elsőre szokatlan kombinációnak tűnhet, azonban biztosítalak, az édes, lédús gyümölcs tökéletesen illik a paradicsomhoz – ahogy ebben a paradicsomsalátában is láthatod.

Görögdinnyés panzanella

Gorogdinnyes-panzanella-c

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 250 g kenyér
  • 4 nagy nyári paradicsom felkockázva
  • 1 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 500 g édes görögdinnye felkockázva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 50 g fekete olajbogyó (opcionális)
  • 100 g mozzarella (opcionális)

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 ek. juharszirup
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret pirítsuk meg, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockákra. A saláta többi hozzávalójával együtt tegyük egy nagyobb tálba, és tegyük félre.

Az öntethez egy kis tálkában keverjük össze a hozzávalókat, majd locsoljuk a salátára, és alaposan forgassuk össze vele. Azonnal fogyasszuk.

Tipp:  ha az elkészítés és az étkezés között hosszabb idő telik el, akkor a kenyérkockákat csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a salátához, így ropogósak maradnak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon