
Padlizsános caprese saláta: a sült zöldséggel még finomabb

A tápláló padlizsánból pompás saláta készíthető, amely elegáns előételnek is beillik, de ebédre vagy vacsorára is kínálható.
A padlizsán, másik ismert nevén tojásgyümölcs, rendkívül izgalmas alapanyag, melyből olyan csodás fogások készülhetnek, mint a padlizsánkrém vagy a muszaka. A lila színben ragyogó növény botanikailag gyümölcs, felhasználását tekintve zöldség: értékes tápanyagokban és vitaminokban bővelkedik, szezonjában érdemes gyakran fogyasztani, vegetáriánusoknak remek húspótló.
Vásárlásnál erre figyelj!
A padlizsán akkor jó, amikor érett, a héja szép fényes és nem ráncos. A gyűrött külsejű kesernyés, az már nem alkalmas a fogyasztásra. A fényes darabok héját meg is eheted, áldásos értékei ugyanúgy benne vannak, mint a húsában.
-
2023-09-22 07:32:01
-
2023-09-20 09:36:01
-
2023-09-07 09:36:01
Padlizsános caprese saláta

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán (közepes)
- só ízlés szerint
- kevés olaj
- 5 darab paradicsom
- 25 dkg mozzarella
- bors ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- balzsamecet ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított padlizsánt vágjuk ujjnyi szeletekre. Ezután a szeleteket mindkét oldalán szórjuk meg sóval, majd hagyjuk állni 5 percet. Egy papírtörlővel itassuk fel a padlizsánszeletekről a felesleges nedvességet, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben vagy grillen mindkét oldalán süssük meg a padlizsánt (sütési idő 3-4 perc).
A megmosott paradicsomot karikázzuk fel a mozzarellával együtt.
Összeállítás:
Az alapanyagokból építhetünk mutatós tornyot, és tányérra is pakolhatjuk. A rétegeket ízesítsük sóval, borssal és bazsalikommal. Végül locsoljuk meg balzsamecettel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!