Padlizsános caprese saláta: a sült zöldséggel még finomabb

Padlizsános caprese saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tápláló padlizsánból pompás saláta készíthető, amely elegáns előételnek is beillik, de ebédre vagy vacsorára is kínálható.

A padlizsán, másik ismert nevén tojásgyümölcs, rendkívül izgalmas alapanyag, melyből olyan csodás fogások készülhetnek, mint a padlizsánkrém vagy a muszaka. A lila színben ragyogó növény botanikailag gyümölcs, felhasználását tekintve zöldség: értékes tápanyagokban és vitaminokban bővelkedik, szezonjában érdemes gyakran fogyasztani, vegetáriánusoknak remek húspótló.

Vásárlásnál erre figyelj!

A padlizsán akkor jó, amikor érett, a héja szép fényes és nem ráncos. A gyűrött külsejű kesernyés, az már nem alkalmas a fogyasztásra. A fényes darabok héját meg is eheted, áldásos értékei ugyanúgy benne vannak, mint a húsában.

Padlizsános caprese saláta

Padlizsános caprese saláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán (közepes)
  • só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 5 darab paradicsom
  • 25 dkg mozzarella
  • bors ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • balzsamecet ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított padlizsánt vágjuk ujjnyi szeletekre. Ezután a szeleteket mindkét oldalán szórjuk meg sóval, majd hagyjuk állni 5 percet. Egy papírtörlővel itassuk fel a padlizsánszeletekről a felesleges nedvességet, majd enyhén olajozott, forró serpenyőben vagy grillen mindkét oldalán süssük meg a padlizsánt (sütési idő 3-4 perc).

A megmosott paradicsomot karikázzuk fel a mozzarellával együtt.

Összeállítás:

Az alapanyagokból építhetünk mutatós tornyot, és tányérra is pakolhatjuk. A rétegeket ízesítsük sóval, borssal és bazsalikommal. Végül locsoljuk meg balzsamecettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük