Alig valamiből készül az ízletes tojásfasírt: bármilyen körettel finom

Tavaszi tojásfasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tojásfasírt egyszerűen készül, tökéletes főzelékek mellé, de szendvicsalapanyagnak is használhatod.

A tojásfasírt kedvelt finomság, mely készülhet rántottából vagy főtt tojásból, mindkét változat ízletes, és plusz alapanyagokkal feldobható.

A tojásfasírtnak remekül áll a zöldfűszer, én most petrezselymet választottam hozzá, és újhagymával is kiegészítettem. Ha azonban szezonja van, akkor medvehagymával készítem, érdemes kipróbálni. A tojásfasírt bármilyen köret mellé kínálva tökéletes, és még tartalmas szendvicseket is összedobhatsz belőle.

Tavaszi tojásfasírt

Tavaszi tojásfasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 darab tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre forrásban lévő sós vízben 8-12 perc alatt. Az elkészült tojásokat szűrjük le és hűtsük ki, majd pucoljuk meg.

A keménytojásokat reszeljük le, majd adjuk hozzá az összevágott újhagymát, petrezselymet, zsemlemorzsát, sót és borsot. A tojásos masszát alaposan keverjük össze, majd formázzunk belőle tetszőleges gombócokat, és bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük