Pompás kelbimbósaláta gesztenyével: az ünnepi asztalon is megállja a helyét

7
Nyomtatás
Ünnepi kelbimbósaláta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az izgalmas kelbimbósaláta tökéletes választás az ünnepi asztalra, sültek mellé remekül illik.

Legyünk őszinték, a kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, hiszen ha túlfő, nem túl ízletes. Ha pedig így kerül a tányérra, ne csodálkozzon senki, hogy örökre száműzik a menüből. Pedig milyen egészséges és izgalmas alapanyag! Mutatunk is egy szuper receptet, melyben szalonna és sült gesztenye kerül a zöld mellé.

Így is lehet!

Gesztenye helyett vörös áfonyával is működik a recept, használd ugyanolyan mennyiségben. Ha pedig kedveled a pikáns ízeket, akkor adj hozzá egy kis chilit vagy füstölt paprikát is!

Ünnepi kelbimbósaláta

Ünnepi kelbimbósaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg kelbimbó
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg gesztenye
  • 15 dkg szalonna
  • kevés olaj (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót tisztítsuk meg, majd lobogó sós, szódabikarbónás vízben főzzük 5-8 percig.

A sült gesztenyét készítsük el az idelinkelt recept alapján! 

A szalonnát ízlés szerint vágjuk fel, majd saját zsírján pirítsuk le (ha szükséges, öntsünk alá kevés olajat). Ezután adjuk hozzá a kelbimbót és a megpucolt gesztenyét, picit pirítsuk, közben fűszerezzük sóval és borssal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon