Krémes, tejszínnel sült kelbimbó: ropogós bacon dobja fel
Gyerekjáték a sajtos-tejszínes kelbimbó elkészítése, bátran állj neki kezdőként is, és egy krémes, tartalmas köret lesz a jutalmad.
Legyünk őszinték, a kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, hiszen ha túlfő, nem túl ízletes. Ha pedig így kerül a tányérra, ne csodálkozzon senki, hogy örökre száműzik a menüből. Pedig milyen egészséges és izgalmas alapanyag! Mutatunk is egy szuper receptet, melyben szalonna és sült gesztenye kerül a zöld mellé.
Gesztenye helyett vörös áfonyával is működik a recept, használd ugyanolyan mennyiségben. Ha pedig kedveled a pikáns ízeket, akkor adj hozzá egy kis chilit vagy füstölt paprikát is!
A kelbimbót tisztítsuk meg, majd lobogó sós, szódabikarbónás vízben főzzük 5-8 percig.
A sült gesztenyét készítsük el az idelinkelt recept alapján!
A szalonnát ízlés szerint vágjuk fel, majd saját zsírján pirítsuk le (ha szükséges, öntsünk alá kevés olajat). Ezután adjuk hozzá a kelbimbót és a megpucolt gesztenyét, picit pirítsuk, közben fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu