Mesés citromkrém: piskóta-, palacsinta- és fánktölteléknek is tökéletes
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
A selymes krém bármilyen desszertet csodássá tehet, de egyszerűen, kalácsra kenve is jólesik fogyasztani.
A süteménykrémek palettája színes, rengetegféle izgalmas tölteléket kipróbálhatsz, nagy kedvenc a csokis, karamellás, kávés, mascarponés és a citromos is.
A selymes krém magában is mennyei, ha szereted a kissé fanyar zamatot, a citromos édességek a gyengéid, akkor kötelező kipróbálnod! A citromkrém remek piskótára kenve, használhatod fánk- vagy palacsintatölteléknek, poharárdesszertként is kínálhatod, de kekszre vagy kalácsra kenve is jóízűen elmajszolhatod.
Tedd különlegesebbé
A citromkrémnek tényleg nehéz ellenállni, de sokféleképpen ízesítheted is. Keverj hozzá fehér csokit, mascarponét, vagy mentalevéllel, esetleg néhány csepp narancsvirágvízzel tedd varázslatosabbá. A recept naranccsal és mandarinnal is működik.
Citromkrém
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 evőkanál tej
- 4 darab tojássárgája
- 150 g cukor
- 3 darab citrom
- 120 g vaj
Elkészítés:
A tejet, tojássárgáját, cukrot, citrom reszelt héját és levét tegyük lábasba, kevergetve főzzük sűrűsödésig.
A kihűlt krémbe keverjük bele a vajat, majd adagoljuk csatos üvegbe, hűtőben néhány napig tároljuk.
Fotó: Getty Images