Mesés citromkrém: piskóta-, palacsinta- és fánktölteléknek is tökéletes

ckcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A selymes krém bármilyen desszertet csodássá tehet, de egyszerűen, kalácsra kenve is jólesik fogyasztani.

A süteménykrémek palettája színes, rengetegféle izgalmas tölteléket kipróbálhatsz, nagy kedvenc a csokis, karamellás, kávés, mascarponés és a citromos is.

A selymes krém magában is mennyei, ha szereted a kissé fanyar zamatot, a citromos édességek a gyengéid, akkor kötelező kipróbálnod! A citromkrém remek piskótára kenve, használhatod fánk- vagy palacsintatölteléknek, poharárdesszertként is kínálhatod, de kekszre vagy kalácsra kenve is jóízűen elmajszolhatod.

Tedd különlegesebbé

A citromkrémnek tényleg nehéz ellenállni, de sokféleképpen ízesítheted is. Keverj hozzá fehér csokit, mascarponét, vagy mentalevéllel, esetleg néhány csepp narancsvirágvízzel tedd varázslatosabbá. A recept naranccsal és mandarinnal is működik.

Citromkrém

ckct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 evőkanál tej
  • 4 darab tojássárgája
  • 150 g cukor
  • 3 darab citrom
  • 120 g vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, tojássárgáját, cukrot, citrom reszelt héját és levét tegyük lábasba, kevergetve főzzük sűrűsödésig.

A kihűlt krémbe keverjük bele a vajat, majd adagoljuk csatos üvegbe, hűtőben néhány napig tároljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük