Vastag tésztájú holland palacsinta: az alapreceptet könnyen feldobhatod

2
Nyomtatás
Vastag tésztájú holland palacsinta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A holland palacsinta látványos és finom desszert, amit gyümölcsökkel még gusztusosabbá varázsolhatsz.

A palacsinta világszerte kedvelt finomság, amit rengetegféle recept szerint kipróbálhatsz. Ha már unod a klasszikus változatot, akkor érdemes megpróbálkoznod a hollandok kedvelt palacsintájával, ami sütőbe tolva készül. A holland palacsinta, a dutch baby kívül ropogós, belül puha, pufi, aranyszínű finomság, amit kedvedre feldobhatsz.

Így is lehet!

Mi most egy alapreceptet ajánlunk, amit továbbálmodhatsz: mehet a tésztába gyümölcs, amilyet csak szeretnél, és az ahhoz illő fűszer. Például, ha almával készül a palacsinta, akkor adj hozzá fahéjat vagy gyömbért, de csokival is feldobhatod, sőt a sós változatot is érdemes kipróbálni. A sós holland palacsintába nem kell az édes aroma és a reszelt citromhéj, helyettük használj sonkát, bacont, zöldfűszereket és sajtot.

Vastag tésztájú holland palacsinta

Vastag tésztájú holland palacsinta ct

Hozzávalók x cm-es formához 28 cm átmérőjű formához

  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl habtejszín
  • 6 dkg rétesliszt
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Az olvasztott vajat keverjük egybe a tojásokkal, tejjel, tejszínnel, liszttel, sóval, a citrom reszelt héjával és a cukrokkal.

A hőálló serpenyőbe öntsük bele a palacsintamasszát.

A serpenyőt toljuk az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. (A palacsinta akkor készült el, ha szép aranybarna színt kap, a széle kicsit felemelkedik.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon