
Isteni, almás csúsztatott palacsinta: vaníliafagyival kínáld
A csúsztatott palacsinta tésztája máshogy készül, mint a hagyományos verzióé, sokkal habosabb, remegősebb az állaga.
A palacsinta világszerte kedvelt finomság, amit rengetegféle recept szerint kipróbálhatsz. Ha már unod a klasszikus változatot, akkor érdemes megpróbálkoznod a hollandok kedvelt palacsintájával, ami sütőbe tolva készül. A holland palacsinta, a dutch baby kívül ropogós, belül puha, pufi, aranyszínű finomság, amit kedvedre feldobhatsz.
Mi most egy alapreceptet ajánlunk, amit továbbálmodhatsz: mehet a tésztába gyümölcs, amilyet csak szeretnél, és az ahhoz illő fűszer. Például, ha almával készül a palacsinta, akkor adj hozzá fahéjat vagy gyömbért, de csokival is feldobhatod, sőt a sós változatot is érdemes kipróbálni. A sós holland palacsintába nem kell az édes aroma és a reszelt citromhéj, helyettük használj sonkát, bacont, zöldfűszereket és sajtot.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az olvasztott vajat keverjük egybe a tojásokkal, tejjel, tejszínnel, liszttel, sóval, a citrom reszelt héjával és a cukrokkal.
A hőálló serpenyőbe öntsük bele a palacsintamasszát.
A serpenyőt toljuk az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. (A palacsinta akkor készült el, ha szép aranybarna színt kap, a széle kicsit felemelkedik.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu