Tanulj meg tökéletes gofrit sütni – Édes reggelinek is kiváló
A jó gofri receptje igazi kincs, kevés ennél finomabb édes reggeli létezik, amelyet ráadásul nagyon kevés munkával készíthetsz el.
Ez a buborékgofri kívül ropogós és aranybarnára sült, közben pedig pufi és omlós. Egyszerű alapanyagokból készül, és akkor is halomszámra eheted, ha tejérzékeny vagy, esetleg vegán étrendet követsz. Nem tartalmaz sem tejterméket, sem pedig tojást, és a legtöbb mentes recepttől eltérően beszerezhetetlen hozzávalókat sem.
Kínáld sok friss gyümölccsel, juharsziruppal, csokiszósszal vagy bármilyen feltéttel, amit csak jónak látsz. Ha pedig nem tudsz betelni a gofrikkal, akkor próbáld ki ezt a répás vagy ezt a rostban gazdag zabpehelyliszttel készülő változatot is, a klasszikus buborékgofri receptjét pedig itt találod.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a növényi italt, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot, és egységesítsük a masszát. Csak addig keverjük, amíg a hozzávalók csomómentesen összeállnak, de ne keverjük túl, mert kemény lesz tőle a gofri.
Hevítsük fel a gofrisütőt, és kenjük be kevés olajjal. Egy merőkanállal mérjünk egyforma mennyiségeket a sütőbe, és süssük egyenként 3-5 percig, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek.
Azonnal, melegen fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu