Mangólassi percek alatt: krémes smoothie indiai módra
A krémes, indiai italt bármikor elkészítheted, hiszen nemcsak friss mangóból, hanem fagyasztottból is mennyei.
A szokatlan nevű recept egy elképesztően krémes és finom kortyolgatnivalót takar, amit Indiában hagyományosan joghurtból és édes mangóból készítenek. A recept érdekessége nemcsak a gyümölcsválasztásban, hanem az ízesítésben is rejlik: az édesítő mellett ugyanis a kardamom is helyet kap, amely származási országában egy hétköznapi fűszernek számít, nekünk, európaiaknak viszont eléggé különleges ahhoz, hogy minden vele készülő fogást emlékezetessé tegyen.
Mivel a mangólassinak ez egy vegán változata, ezért a hagyományos helyett kókuszjoghurt kerül bele, ami viszont semmit sem vesz el az élvezeti értékéből, és így laktózérzékenyként is bátran fogyaszthatod.
Vegán mangólassi
Hozzávalók 2 személyre
- 2 közepes mangó mag és héj nélkül (kb. 300 g, vagy ugyanennyi fagyasztott mangó)
- 250 g kókuszjoghurt
- 100 ml hűtőhideg kókuszital vagy víz
- 1 csipet őrölt kardamom
- 0.25 tk kurkuma
- 1 tk citromlé
- 2 ek juharszirup vagy agávészirup
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk selymes állagúra.
Hidegen, jól behűtve fogyasszuk.
-
2024-04-26 09:36:01
-
2024-02-24 11:08:01
-
2023-08-26 07:50:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!