Mangólassi percek alatt: krémes smoothie indiai módra

Mango-lassi-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes, indiai italt bármikor elkészítheted, hiszen nemcsak friss mangóból, hanem fagyasztottból is mennyei.

A szokatlan nevű recept egy elképesztően krémes és finom kortyolgatnivalót takar, amit Indiában hagyományosan joghurtból és édes mangóból készítenek. A recept érdekessége nemcsak a gyümölcsválasztásban, hanem az ízesítésben is rejlik: az édesítő mellett ugyanis a kardamom is helyet kap, amely származási országában egy hétköznapi fűszernek számít, nekünk, európaiaknak viszont eléggé különleges ahhoz, hogy minden vele készülő fogást emlékezetessé tegyen.

Mivel a mangólassinak ez egy vegán változata, ezért a hagyományos helyett kókuszjoghurt kerül bele, ami viszont semmit sem vesz el az élvezeti értékéből, és így laktózérzékenyként is bátran fogyaszthatod.

Vegán mangólassi

Mango-lassi

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes mangó mag és héj nélkül (kb. 300 g, vagy ugyanennyi fagyasztott mangó)
  • 250 g kókuszjoghurt
  • 100 ml hűtőhideg kókuszital vagy víz
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 0.25 tk kurkuma
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek juharszirup vagy agávészirup
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk selymes állagúra.

Hidegen, jól behűtve fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük