Selymes vöröslencse-krémleves kókusztejjel: tartalmas fogás egyszerűen

voroslencs-kremleves-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A laktató, fehérjében gazdag vöröslencse-krémleves villámgyorsan elkészül.

A vörös lencse gazdag rostokban, B-vitaminokban, magnéziumban, és fontos fehérjeforrás lehet a vegetáriánus és vegán étrendet folytatók számára. Gyorsan megfő, és nem igényel előzetes áztatást, így akkor is érdemes számításba venni, ha nincs sok időd főzőcskézni. 

A vörös lencse kiváló alapanyag levesekhez, pürékhez, fasírtnak, salátákba, de ínyenc főételt és főzeléket is készíthetsz belőle.

A vöröslencse-krémleves melengető, laktató fogás, amit a keleti fűszerek varázsolnak igazán izgalmassá. A tetejére kenyérkockákat, zöldfűszereket is tehetsz. 

Vöröslencse-krémleves kókusztejjel

voroslencsekremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db póréhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vörös lencse
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 dl kókusztej
  • citromlé ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, és dinszteljük meg.

Tegyük hozzá a felkockázott sárgarépát, a kis darabokra vágott krumplit és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk pár percig, majd tegyük hozzá a vörös lencsét, és öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel és kurkumával. Főzzük körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. 

Vegyük le az edényt a tűzről, és turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a kókusztejet, majd forraljuk össze. Ha túl sűrű, öntsünk még hozzá vizet. Adjunk hozzá egy kevés citromlevet. Kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges, dobjunk még hozzá fűszert. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük