8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Ez a vöröslencse-krémleves kimagaslik az őszi fogások közül, hiszen tartalmas, tápláló, tele van fehérjével és rostokkal, és a benne lévő sok fűszernek köszönhetően a legnagyobb hidegben is átmelegít.
A hab a tortán, hogy az elkészítése is nagyon egyszerű: mivel a vörös lencse nem igényel hosszas áztatást és főzést, ezért a többi hozzávalóval együtt mehet a fazékba, és 15-20 perc alatt meg is puhul. A levesbe semmilyen tejtermék nem kerül, így tejmentes és növényi étrendbe is beilleszthető.
Az olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 4-5 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk őket 1 percig, majd mehet bele a répa, a krumpli, a leöblített lencse és a kesudió.
Öntsük fel az alaplével (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a chilipelyhet, fűszerköményt és a koriandert, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük puhára 15-20 perc alatt.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet, és öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk selymesre. Kanalazzuk tányérokba, és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu