Tartalmas vöröslencse-krémleves: egytálételnek is beillik

4
Nyomtatás
Voroslencse-kremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a tartalmas vöröslencse-krémleves annyira sűrű, hogy önmagában is jóllaksz vele: a sok fűszer biztosan átmelegít a hűvös napokon.

Ez a vöröslencse-krémleves kimagaslik az őszi fogások közül, hiszen tartalmas, tápláló, tele van fehérjével és rostokkal, és a benne lévő sok fűszernek köszönhetően a legnagyobb hidegben is átmelegít.

A hab a tortán, hogy az elkészítése is nagyon egyszerű: mivel a vörös lencse nem igényel hosszas áztatást és főzést, ezért a többi hozzávalóval együtt mehet a fazékba, és 15-20 perc alatt meg is puhul. A levesbe semmilyen tejtermék nem kerül, így tejmentes és növényi étrendbe is beilleszthető.

Vöröslencse-krémleves

Voroslencse-kremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • 2 közepes sárgarépa felkarikázva
  • 2 közepes krumpli felkockázva
  • 200 g vörös lencse
  • 100 g natúr kesudió
  • 1 l zöldségalaplé vagy víz
  • 1.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 4-5 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk őket 1 percig, majd mehet bele a répa, a krumpli, a leöblített lencse és a kesudió.

Öntsük fel az alaplével (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a chilipelyhet,  fűszerköményt és a koriandert, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük puhára 15-20 perc alatt.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet, és öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk selymesre. Kanalazzuk tányérokba, és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon