Zabpelyhes, fahéjas kevert gofri: édes napindítónak is tökéletes

4
Nyomtatás
Zabpelyhes, fahéjas gofri cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kevert zabpelyhes gofri masszája hűtőben akár egy éjszakát is pihenhet, így reggel már sütheted is a finomságot.

Zabpehelyliszt és darált mandula keverékéből készül a finom gofri, amit fahéjjal megbolondítva ajánlunk. A finomság masszájába vanília vagy mazsola is keverhető. Érdemes kipróbálni ezt a szuper receptet, amit édes napindítónak vagy desszertnek is kínálhatsz!

Ha reggelire lesz, akkor érdemes a tésztát este bekeverni, hűtőben gond nélkül tárolható. A lényeg, hogy sütés előtt rendesen keverd át a masszát. A gofri mindenféle plusz nélkül is jólesik, de meg lehet szórni porcukorral, kínálható mellé bogyós gyümölcs, tejszínhab, vaníliafagyi vagy valamilyen édes öntet.

Zabpelyhes, fahéjas gofri

Zabpelyhes, fahéjas gofri ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál puha vaj
  • 3 darab tojás
  • 2 dl tej
  • 1.5 dl szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A zabpehelylisztet keverjük egybe a mandulával, sóval, sütőporral, fahéjjal és a cukorral.

Ezután adjuk hozzá a lágy vajat, tojást, tejet és a szódavizet, keverjük csomómentesre a masszát.

A gofrisütőt enyhén kenjük ki vajjal vagy olajjal, majd a palacsintasűrűségű tésztát süssük meg benne.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon