Lágy, eperrel töltött túrógombóc: az idei szezon kedvence lesz
Édes, lédús gyümölccsel töltve még finomabb lesz a túrógombóc, tavaszi desszertként, de második fogásként is megállja a helyét.
A túrógombóc az egyik legegyszerűbb édes finomság, mely rengetegféle változatban próbálható ki. A hamis verziók közül nagy kedvenc a tejbegrízes, amelyet gyümölccsel töltve is érdemes letesztelni, illetve zsemlemorzsa helyett másba is hempergethető.
Való igaz, hogy a túrógombóc pirított morzsába forgatva is fenséges, de más ruhába is öltözhet. Érdemes dióba vagy mandulába hempergetni, de akár még csupaszon, házi lekvárral nyakon öntve is kipróbálhatod. Egy biztos, a dióba forgatott gombóc mennyei, ha egyszer megkóstolod, ezután csak így fogod falatozni.
A zabpelyhet daráljuk le, majd a dió kivételével forgassuk egybe az összes hozzávalóval.
A masszát 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Egy nagy fazékban tegyünk fel vizet forrni, majd, ha már gyöngyözik, dobjuk bele a gombócokat. Amikor a gombócok a víz tetejére úsznak, hagyjuk még 2-3 percet a vízben, utána szűrjük le.
A gombócokat hintsük meg darált dióval és porcukorral, de bele is forgathatjuk a dióba.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu