Zellersaláta krémes szószban: friss, roppanós hozzávalók alkotják

3
Nyomtatás
Zellersalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy friss, roppanós és üde salátára vágysz, amelyhez télen is könnyen beszerezhetők a hozzávalók, akkor ez legyen az!

Ha unod a majonézes krumplisalátát, vagy egyszerűen egy friss alapanyagokból álló, üde köretet készítenél, akkor ez a zellersaláta nem fog csalódást okozni. A zellergumó mellett roppanós zellerszár, sárgarépa és alma is kerül bele, így egy adaggal a napi rostmennyiség nagy részét is kipipálhatod.

A zöldségek és az alma egy egyszerű és könnyed joghurtos szószt kapnak, amelybe csak minimális majonéz kerül, így biztosan nem terheli meg majd a gyomrodat. A recept vegán, azaz növényi majonézzel és kókuszjoghurttal készül, de tetszés szerint akár a hagyományos változatokra is cserélheted ezeket a hozzávalókat.

Zellersaláta

Zellersalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 1 közepes zellergumó
  • 5 nagyobb szál szárzeller
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes édes alma

A szószhoz:

  • 250 g kókuszjoghurt
  • 3 ek. vegán majonéz
  • 1 tk. mustár
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a hozzávalókat. A zellergumót és a sárgarépát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a szárzellert vágjuk 1 cm-es darabokra, az almát kockázzuk fel. Tegyük őket salátástálba.

Egy kisebb tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit, adjuk a salátához, és alaposan forgassuk össze vele.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon