Ez a 8 legjobb turmix zellerből: felvértezik az immunrendszert, jót tesznek az emésztésnek
A zellert áldásos hatásai miatt érdemes minél változatosabb módokon beépíteni a mindennapok étrendjébe.
Ha unod a majonézes krumplisalátát, vagy egyszerűen egy friss alapanyagokból álló, üde köretet készítenél, akkor ez a zellersaláta nem fog csalódást okozni. A zellergumó mellett roppanós zellerszár, sárgarépa és alma is kerül bele, így egy adaggal a napi rostmennyiség nagy részét is kipipálhatod.
A zöldségek és az alma egy egyszerű és könnyed joghurtos szószt kapnak, amelybe csak minimális majonéz kerül, így biztosan nem terheli meg majd a gyomrodat. A recept vegán, azaz növényi majonézzel és kókuszjoghurttal készül, de tetszés szerint akár a hagyományos változatokra is cserélheted ezeket a hozzávalókat.
Tisztítsuk meg a hozzávalókat. A zellergumót és a sárgarépát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a szárzellert vágjuk 1 cm-es darabokra, az almát kockázzuk fel. Tegyük őket salátástálba.
Egy kisebb tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit, adjuk a salátához, és alaposan forgassuk össze vele.
Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu