A tésztához keverjük a liszthez a sót, majd öntsük hozzá a meleg vizet is. Keverjük össze, és ha összeállt, borítsuk lisztezett felületre, és 3-5 perc alatt gyúrjunk belőle sima felületű, puha tésztát. Csomagoljuk fóliába, és fél órára tegyük hűtőbe.
Közben készítsük el a tölteléket. Hevítsük fel az olajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és együtt is pirítsuk őket 1 percig, majd keverjük bele a répát, a gombát, a káposztát, sózzuk, majd 8-10 perc alatt közepes hőfokon pároljuk puhára. Szükség szerint kevés vizet is adjunk hozzá.
Keverjük a zöldségekhez a szójaszószt, a rizsecetet és a borsot, és tegyük félre kihűlni.
Pihentetés után a tésztát osszuk két egyforma részre, és lisztezett felületen külön-külön nyújtsuk őket 1-2 mm vékonyra. Szaggassunk belőlük köröket, majd a kiesett tésztát ismét gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, és addig ismételjük a folyamatot, amíg az összeset kiszaggattuk.
Minden tésztalap közepére pakoljunk egy púpozott teáskanállal a töltelékből, majd mártsuk vízbe az ujjunkat, és vékonyan kenjük be vele a széleket. Hajtsuk egymásra a benedvesített részeket, és formázzunk belőle lapos, félhold formájú, fodros szélű batyukat. Bizonyosodjunk meg, hogy mindenhol jól lezártuk a tésztát.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, és 2-3 perc alatt pirítsuk benne aranybarnára a gyozák alját. Ekkor öntsük fel 150-200 ml vízzel, és fedő alatt 7-8 perc alatt pároljuk őket puhára. Akkor vannak készen, ha a víz teljesen elpárolgott az edényből.
Közben készítsük el a pikáns szószt. Ehhez keverjük össze a felsorolt hozzávalókat, és kis tálkában kínáljuk az elkészült gyoza mellé.