![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Zöldséges, sajtos rétes leveles tésztából: nagyon egyszerű az elkészítése
![sósrétes](https://kep.index.hu/1/0/3253/32532/325329/32532916_2494500_0ece9e0f1c7925070fcab2619ccd71bf_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Leveles tésztából számtalan sütemény készíthető, de nem csak édes változatok, a sós verziók is nagyon izgalmasak és finomak.
A hosszú leírás senkit ne tévesszen meg, egyáltalán nem bonyolult a recept, csak egy picit időigényes, ugyanis a zöldségeket külön-külön kell lepirítani egy serpenyőben, de szerencsére a brokkoli, a paprika és a gomba is gyorsan puhul.
A sós rétes alapja kész leveles tészta, ezzel időt lehet spórolni, viszont a végeredményen semmit sem változtat. A pirult zöldségeket apróra kell darabolni, sajttal összekeverni, leveles tésztába tölteni, majd megsütni - szuper könnyű ebéd vagy vacsora lehet belőle.
A zöldségeket bátran lehet variálni ízlés függvényében, ahogyan a fűszerezést is, szuper lesz provence-i fűszerkeverékkel is.
Zöldséges rétes
![sósrétes2](https://kep.index.hu/1/0/3253/32532/325329/32532930_5dabc35374e88dc97c1d31cc409299dc_wm.jpg)
Hozzávalók 1 darabhoz
- 150 gramm brokkoli
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 200 gramm csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj (sütéshez)
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 100 gramm mozzarella
- 250 gramm leveles tészta
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A brokkolit szedjük egészen apró rózsákra, a paprikát kockázzuk össze, a gombát szeleteljük fel.
Melegítsünk egy evőkanál olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a brokkolit és a paprikát. Kevergetve pirítsuk őket, míg puhák és picit barnák nem lesznek. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és az apróra darabolt fokhagymát, majd még egy percig pirítsuk. Sózzuk-borsozzuk, majd szedjük ki a zöldségeket egy vágódeszkára.
Tegyük a másik evőkanál olajat is a serpenyőbe, majd pirítsuk meg a gombát is az előzőhöz hasonlóan. Ha kész, borítsuk azt is a vágódeszkára.
A pirult zöldségeket vágjuk egészen apróra egy éles kés segítségével. Ha kész, hagyjuk őket kihűlni.
A kihűlt zöldségeket tegyük egy tálba, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát téglalap alakúra, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Oszlassuk el a tölteléket a tésztán, de hagyjunk helyet a széleken, tekerjük fel, végül nyomkodjuk össze a végeket. Úgy kell kinéznie, mint egy rétesnek.
A tojást verjük fel a tejjel, majd kenjük meg vele a tészta tetejét és oldalát.
Toljuk a tésztát a sütőbe, körülbelül 25 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!