Babos egytálétel jamaicai módra: gyors és nagyon tápláló
Ha egy könnyen elkészíthető, karibi ízvilágú ételt ennél, akkor ez a jamaicai babos egytálétel legyen az első választásod!
Ez a csicseriborsós shakshuka a legkrémesebb, amit valaha kóstoltál: a selymesre főtt paradicsomot paradicsompüré is kiegészíti, a fűszerezés pedig igazán ellenállhatatlanná teszi.
A közel-keleti ételt hagyományosan tükörtojással fogyasztják, ezt a verzióját azonban önmagában pirítóssal, pitával, naankenyérrel vagy más laposkenyérrel is eheted, hiszen a csicseri miatt rendkívül tartalmas.
A hagymát dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk fél percig. Dobjuk rá a felcsíkozott paprikát, és addig pirítsuk, amíg helyenként kissé barnás árnyalatot nem kap.
Adjuk hozzá a paradicsompasztát, a konzerves paradicsomot, a pirospaprikát, köményt, koriandert, sót, borsot és chiliport, végül pedig keverjük bele a leszűrt csicserikonzervet is. 10 percig rotyogtassuk alacsony hőfokon, majd ízlés szerint édesítsük 1-2 teáskanál cukorral.
Pirítóssal, pitával vagy naankenyérrel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu