Fűszeres, csípős csicseriborsó-ragu: felmelegít a hideg napokon

csicseri-ragu2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minimális munkával készül ez a laktató, sűrű ragu, mégis valódi ízbomba a sok-sok fűszernek köszönhetően.

Egy húsmentes étel is lehet laktató, ez a csicseriborsós ragu annyira tartalmas, hogy biztosan nem leszel utána éhes egy darabig. A csicseri egy sűrű, paradicsomos szószban fő, a melegítő fűszereknek és a kelkáposztának köszönhetően igazi téli fogás.

A kész ragu picit pikáns és csípős a currynek, a római köménynek és a chilinek köszönhetően, de utóbbit ízlés szerint is adagolhatod, vagy akár el is hagyhatod, ha nem kedveled. Mivel elég intenzív ízű a ragu, kókusztej lágyítja, így éppen kellemes, kicsit édeskés lesz, sőt, még a paradicsom savasságát is csökkenti.

Csípős csicseriborsó-ragu

csicseri-ragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss gyömbér
  • 2 nagy db paradicsom
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek curry-fűszerkeverék
  • 0.5 tk római kömény
  • 0.25 tk kurkuma (opcionális)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk chilipehely
  • 400 g kókusztej (konzerv)
  • 2 dl víz
  • 800 g csicseriborsó (konzerv)
  • 3 marék kelkáposzta
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a zöldségeket: a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A gyömbért pucoljuk meg, egy kb. 2 centis darabot reszeljünk le. A paradicsomokat vágjuk kockákra.

Forrósítsunk olajat egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. 1 perc múlva adjuk hozzá a paradicsomot, főzzük addig, míg összeesik. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és az összes fűszert, 1 percig kevergetve főzzük.

Öntsük fel a kókusztejjel és a vízzel, majd alacsony lángon, 10 percig főzzük a szószt. Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót és az apróra vágott kelkáposztát is, majd főzzük még 20 percig.

A kész ragut lepénykenyérrel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük