Fűszeres, csípős csicseriborsó-ragu: felmelegít a hideg napokon
Minimális munkával készül ez a laktató, sűrű ragu, mégis valódi ízbomba a sok-sok fűszernek köszönhetően.
Egy húsmentes étel is lehet laktató, ez a csicseriborsós ragu annyira tartalmas, hogy biztosan nem leszel utána éhes egy darabig. A csicseri egy sűrű, paradicsomos szószban fő, a melegítő fűszereknek és a kelkáposztának köszönhetően igazi téli fogás.
A kész ragu picit pikáns és csípős a currynek, a római köménynek és a chilinek köszönhetően, de utóbbit ízlés szerint is adagolhatod, vagy akár el is hagyhatod, ha nem kedveled. Mivel elég intenzív ízű a ragu, kókusztej lágyítja, így éppen kellemes, kicsit édeskés lesz, sőt, még a paradicsom savasságát is csökkenti.
Csípős csicseriborsó-ragu
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db friss gyömbér
- 2 nagy db paradicsom
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek curry-fűszerkeverék
- 0.5 tk római kömény
- 0.25 tk kurkuma (opcionális)
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk chilipehely
- 400 g kókusztej (konzerv)
- 2 dl víz
- 800 g csicseriborsó (konzerv)
- 3 marék kelkáposzta
Elkészítés:
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A gyömbért pucoljuk meg, egy kb. 2 centis darabot reszeljünk le. A paradicsomokat vágjuk kockákra.
Forrósítsunk olajat egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. 1 perc múlva adjuk hozzá a paradicsomot, főzzük addig, míg összeesik. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és az összes fűszert, 1 percig kevergetve főzzük.
Öntsük fel a kókusztejjel és a vízzel, majd alacsony lángon, 10 percig főzzük a szószt. Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót és az apróra vágott kelkáposztát is, majd főzzük még 20 percig.
A kész ragut lepénykenyérrel kínáljuk.
-
2024-04-12 08:32:01
-
2024-04-03 10:32:02
-
2024-02-23 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!