Aranyra sült vegán halpogácsa: kívül ropogós, belül álompuha

Vegan-halpogacsa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a hamis halpogácsát gyorsan és egyszerűen elkészítheted csicseriborsóból és jackfruitból, utóbbi helyett pedig akár laskagombát is használhatsz.

Vegánként se mondj le a ropogós külsejű és lágy belsejű halpogácsáról: néhány nem hétköznapi, de nagyobb szupermarketekben könnyen beszerezhető alapanyagból könnyen elkészítheted. A hamis halpogácsa főbb hozzávalói a konzerves csicseriborsó és a jackfruit (ha eddig még nem használtad ezt az alapanyagot, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben), a halas ízről pedig a nori alga gondoskodik. 

Ez a tengeri fűféle az egyik fő összetevője többek között a sushinak is, és kiválóan alkalmas hal nélkül készített, de eredetileg halas receptben a tengeri íz pótlására, mint amilyen ez a hamis tonhalsaláta is.

Vegán halpogácsa

Vegan-halpogacsa

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 150 g főtt krumpli (előző napi maradék is jó)
  • 1 db csicseriborsó-konzerv (leszűrve 240 g)
  • 1 db jackfruitkonzerv (leszűrve 240 g) vagy ugyanennyi gomba
  • 1 közepes répa lereszelve
  • 3 szál zöldhagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 2 nagy nori algalap apróra tépkedve
  • 1 ek mustár
  • 120 g kókuszjoghurt
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 70 g kenyérmorzsa + a panírhoz
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • olaj a sütéshez, citrom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban zúzzuk darabosra a krumplit és a csicseriborsót, majd adjuk hozzá az apróra vágott jackfruitot (vagy laskagombát), reszelt répát, zöldhagymát, petrezselymet, nori algát és minden további hozzávalót. 

Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle 10-12 darab szabályos pogácsát.

Forgassuk őket kenyérmorzsába, majd hevítsünk kevés olajat, és közepes hőfokon, oldalanként 3-4 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Citrommal meglocsolva fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük