Aranyra sült vegán halpogácsa: kívül ropogós, belül álompuha
Ezt a hamis halpogácsát gyorsan és egyszerűen elkészítheted csicseriborsóból és jackfruitból, utóbbi helyett pedig akár laskagombát is használhatsz.
Vegánként se mondj le a ropogós külsejű és lágy belsejű halpogácsáról: néhány nem hétköznapi, de nagyobb szupermarketekben könnyen beszerezhető alapanyagból könnyen elkészítheted. A hamis halpogácsa főbb hozzávalói a konzerves csicseriborsó és a jackfruit (ha eddig még nem használtad ezt az alapanyagot, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben), a halas ízről pedig a nori alga gondoskodik.
Ez a tengeri fűféle az egyik fő összetevője többek között a sushinak is, és kiválóan alkalmas hal nélkül készített, de eredetileg halas receptben a tengeri íz pótlására, mint amilyen ez a hamis tonhalsaláta is.
Vegán halpogácsa
Hozzávalók 10 darabhoz
- 150 g főtt krumpli (előző napi maradék is jó)
- 1 db csicseriborsó-konzerv (leszűrve 240 g)
- 1 db jackfruitkonzerv (leszűrve 240 g) vagy ugyanennyi gomba
- 1 közepes répa lereszelve
- 3 szál zöldhagyma apróra vágva
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 2 nagy nori algalap apróra tépkedve
- 1 ek mustár
- 120 g kókuszjoghurt
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 70 g kenyérmorzsa + a panírhoz
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- olaj a sütéshez, citrom
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban zúzzuk darabosra a krumplit és a csicseriborsót, majd adjuk hozzá az apróra vágott jackfruitot (vagy laskagombát), reszelt répát, zöldhagymát, petrezselymet, nori algát és minden további hozzávalót.
Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle 10-12 darab szabályos pogácsát.
Forgassuk őket kenyérmorzsába, majd hevítsünk kevés olajat, és közepes hőfokon, oldalanként 3-4 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Citrommal meglocsolva fogyasszuk.
-
2024-04-12 08:32:01
-
2024-04-03 10:32:02
-
2024-02-23 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!