21 találat
-
2022 november 29.
Így főzd a hüvelyeseket, hogy ne puffasszanak: 4 bevált trükköt mutatunk
A hüvelyesek rostban és fehérjében gazdagok, rengetegféle izgalmas fogás készülhet belőlük. Sokan mégis tartózkodnak tőlük puffasztó hatásuk miatt.
-
2022 november 22.
Tésztafőzés energiatakarékosan: próbáld ki a Nobel-díjas fizikus módszerét
Giorgio Parisi Nobel-díjas fizikus hatására sokan változtattak tésztafőzési szokásaikon. Ezentúl te is így készítsd az al dente tésztát, ha spórolnál a felhasznált energián.
-
2022 november 21.
Így darabold fel az egész szárnyast: mutatjuk, mi készülhet a részekből
Bármilyen szárnyasról is legyen szó, érdemes egészben vásárolni, sokkal gazdaságosabb, és szakszerűen feldarabolva minden részének hasznát veheted a konyhában.
-
2022 november 19.
Hogyan érdemes elmosni a teáskannát? A szappan tönkreteheti az eszközt
A hideg hónapokban előkerülnek a teáskannák, hiszen ebben az időszakban sokkal többet fogyasztunk a melengető italból. Azonban nem mindegy, hogyan tartjuk tisztán a kannát: tönkre is tehetjük a nem megfelelő tisztítással.
-
2022 november 15.
3 tipp, amitől még finomabb lesz az almás pite: a tésztát is érdemes feldobni
Az almás pite akkor az igazi, ha a vékony, omlós tésztán bőséges töltelék terül el. A tökéletes végeredmény érdekében érdemes megfogadni a mama bevált praktikáit, és a meglévő tudást új technikákkal színesebbé tenni.
-
2022 november 14.
7 bevált trükk a tökéletes rántott húsért: így lesz belül szaftos, kívül ropogós
Rántott húst sütni mindenki tud, ám a tökéletesen készült frissensült készítése igényel némi tapasztalatot. A megfelelő fortélyokat ismerve a ropogós bunda alatt szaftos lesz a hús.
-
2022 november 13.
Így használd a kést helyesen: ismert vágási technikákat is mutatunk
A kés helyes használatát nem nagy ördöngösség elsajátítani: mindössze gyakorlatra és néhány megfontolandó szempontra lesz hozzá szükséged.
-
2022 november 7.
Így készíts mandulaitalt házilag: hasznos trükköket mutatunk
Készíts krémes, ízes és adalékanyagoktól mentes mandulaitalt házilag. Jóval olcsóbb, mint a bolti, és ez garantáltan nincsen felvizezve!
-
2022 november 3.
Így pucold okosan a gránátalmát: semmi nem megy kárba a gyors módszerrel
A gránátalma-pucolásban nincsen semmi ördöngösség, mindössze ismerni kell a jól működő praktikákat. Ezekből hoztunk most egy válogatást, és egy szuper videót is mutatunk, hogy könnyebb legyen követni a folyamatot!
-
2022 november 2.
Mi az az aquafaba? Így helyettesítsd a tojásfehérjét a csicseriborsó levével
Az aquafaba számos tojásmentes és vegán recept alapkelléke, itthon azonban méltatlanul kevés figyelmet kap. Érdemes megjegyezni a nevét, hiszen piskótákat, kevert sütiket és légies habcsókot is készíthetsz belőle.
-
2022 október 27.
Így tisztítsd meg könnyen a melegszendvicssütőt: éles eszközt tilos használni
A melegszendvicssütő hasznos masina, pillanatok alatt ínycsiklandó finomság készül benne. Hogy sokáig hűen szolgáljon a gép, szánj figyelmet a takarítására, ha rosszul csinálod, hamar tönkremegy.
-
2022 október 26.
Így készítve lesz tökéletes a vasárnapi húsleves: nem szabad forrnia
A húsleves örök klasszikus, a világ minden táján szeretik. A lélekmelengető fogás rendkívül ízletes, és áldásosan hat a szervezetre, enyhíti az influenza és a megfázás tüneteit.
-
2022 október 23.
Így dolgozd fel és süsd meg a sütőtököt: a magas hőfok a titka
Az őszi és téli hónapokban a sütőtök az egyik legnépszerűbb csemege, önmagában, sütőben sütve is nagy kedvenc, de különböző köretek, sütik alapja is lehet.
-
2022 október 19.
3 környezetbarát házi tisztítószer, amitől ismét ragyogni fog a piszkos gáztűzhely
A gáztűzhely tisztasága nem csak a látvány miatt fontos, az alapvető higiéniára amúgy is ügyelni kell, így elkerülhető, hogy az egészségre káros baktériumok elszaporodjanak!
-
2022 október 18.
Miért érdemes kuktában főzni? Energiát és pénzt spórolhatsz vele
A kukta vastag falú, szorosan lezárható főzőedény, sokkal rövidebb idő alatt készül el benne az étel, mint a hagyományos lábasban, ezáltal takarékosabb választás.
-
2022 október 15.
Így lesz ropogós a rántott hús panírja: 4 kipróbált trükköt mutatunk
Rántott húst sütni mindenki tud, ám a tökéletes frissensült elkészítése igényel némi tapasztalatot. A rántott hús akkor a legfinomabb, ha a bundája kellemesen ropogós, a belseje pedig puha, szaftos.
-
2022 szeptember 20.
4 ötlet, és sokkal finomabb lesz a bundás kenyér: olaj nélkül is készülhet
A szikkadt kenyér legjobb felhasználása, ha bundás kenyeret készítesz belőle, mely napindítónak is tökéletes, de vacsorára is elfogyaszthatod.
-
2022 szeptember 18.
11 praktikus konyhai tipp a nagyitól: bevált ötleteket mutatunk nem csak kezdőknek
A nagyi tanácsai aranyat érnek, még a nagy rutinnal bíró konyhatündérek számára is tartogatnak hasznos fortélyokat.
-
2022 szeptember 9.
4 tipp, hogy biztosan átsüljön a rántott csirkecomb: az olaj hőmérséklete is számít
A csirke legszaftosabb része a combja, mely nem csak sütőben sütve ízletes, rántani is tökéletes alapanyag.
-
2022 szeptember 6.
Vegyszermentes védelem hangyák és muslicák ellen: bevált praktikákat mutatunk
Hangyák, muslicák és más kártevők még a legmakulátlanabb konyhában is feltűnhetnek, ilyenkor gyorsan kell cselekedni, még az elején kell felvenni a kesztyűt.
-
2022 augusztus 31.
3 tipp a mikró helyes használatához: nem mindegy, mit hogyan melegítesz
A mikrohullámú sütő hatásáról rengeteg hiedelem kering – most elmondjuk, mit érdemes tudnod, mielőtt mikróban melegítenéd az ebédedet.