10 egészséges, immunerősítő őszi alapanyag - Ezeket fogyaszd a hűvös napokon

immunerősítő
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahogy beköszönt az ősz, vele együtt megérkezik a hűvös, esős idő és az influenzaszezon is. Szerencsére a szervezetet fel lehet vértezni a betegségekkel szemben, csak oda kell figyelni a megfelelő vitaminpótlásra.

Míg nyáron mindenki rengeteg gyümölcsöt eszik, szinte tobzódnak a szezonális finomságokban, legyen az eper, málna, barack, addig ősszel valahogy elfeledkezik az ember arról, hogy legalább ugyanannyi, sőt, valójában még több vitamint kéne bevinnie a szervezetébe.

A hűvös, nyálkás idő kedvez a különböző betegségek terjedésének, nem véletlenül van ilyenkor influenzaszezon. A legyengült immunrendszert sokkal könnyebben támadják meg a vírusok, ezért érdemes felvértezni a szervezetet, amit különböző, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsök, zöldségek és fűszerek fogyasztásával lehet megtenni.

Szerencsére ősszel is rengeteg vitamingazdag finomságnak van szezonja, ilyen például a szőlő, a sütőtök, a cékla, illetve vannak olyan melegítő fűszerek, amelyek nagyon egészségesek, ilyen a fahéj vagy a chili. Mind jótékony egészségügyi hatással bír, érdemes őket gyakran fogyasztani. Az alábbi képválogatásban a 10 legegészségesebb őszi alapanyagot gyűjtöttük össze, érdemes belőlük szemezgetni.

Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük