
10 egészséges, immunerősítő őszi alapanyag - Ezeket fogyaszd a hűvös napokon

Cikkek


Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Mutatós, céklával színezett töltött tojás: kezdőknek is sikerülni fog

Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

10 pompás sós vendégváró a húsvéti asztalra: pogácsa, sajtos rúd és társaik

Sajttal és sonkával töltött, omlósra sült karaj: hidegtálra is tökéletes

Álomszép húsvéti répás muffin: rögtön dupla adaggal keverd be
Ahogy beköszönt az ősz, vele együtt megérkezik a hűvös, esős idő és az influenzaszezon is. Szerencsére a szervezetet fel lehet vértezni a betegségekkel szemben, csak oda kell figyelni a megfelelő vitaminpótlásra.
Míg nyáron mindenki rengeteg gyümölcsöt eszik, szinte tobzódnak a szezonális finomságokban, legyen az eper, málna, barack, addig ősszel valahogy elfeledkezik az ember arról, hogy legalább ugyanannyi, sőt, valójában még több vitamint kéne bevinnie a szervezetébe.
A hűvös, nyálkás idő kedvez a különböző betegségek terjedésének, nem véletlenül van ilyenkor influenzaszezon. A legyengült immunrendszert sokkal könnyebben támadják meg a vírusok, ezért érdemes felvértezni a szervezetet, amit különböző, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsök, zöldségek és fűszerek fogyasztásával lehet megtenni.
Szerencsére ősszel is rengeteg vitamingazdag finomságnak van szezonja, ilyen például a szőlő, a sütőtök, a cékla, illetve vannak olyan melegítő fűszerek, amelyek nagyon egészségesek, ilyen a fahéj vagy a chili. Mind jótékony egészségügyi hatással bír, érdemes őket gyakran fogyasztani. Az alábbi képválogatásban a 10 legegészségesebb őszi alapanyagot gyűjtöttük össze, érdemes belőlük szemezgetni.
Cover: Getty Images