Nagyon kókuszos Bounty házilag: hűs finomság a meleg napokra

Bounty-szelet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Bounty szelet sokak nagy kedvence, és ha egy otthon is összedobható, egészségesebb változatot készítenél, akkor ez a legjobb recept a számodra!

A kókuszos desszertek nagy kedvenceim, és ebbe a csokik is beletartoznak. A Bounty szeletet azonban tejtartalma miatt egy ideje nem fogyasztom, így ez a recept kapóra jön, ha éppen valami kókuszos ínyencséget ennék.

Ennek a házi Bountynak nagy előnye, hogy nem tartalmaz tejterméket, hiszen a legtöbb tejalapú alapanyagot kókuszból készült termékek helyettesítik. Az elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, a munka további részét pedig a hűtő végzi. Az eredmény pedig egy intenzíven kókuszos, hűs desszert, ami a legnagyobb nyári hőségben is jólesik.

A megadott mennyiségek egy kb. 20x10 cm-es sütőformához elegendők.

Házi Bounty

Bounty-szelet

Hozzávalók 10 szelethez

  • 1 dl kókuszkrém vagy konzerves kókusztej
  • 1 tk cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 csipet
  • 130 g kókuszreszelék
  • 150 g natúr marcipánmassza
  • 150 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliát, a kókuszolajat és a sót mérjük egy edénybe, és forraljuk össze.

Adjuk hozzá a kókuszereszeléket, és apró lyukú reszelőn reszeljük bele a marcipánt is. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába. Egy kanál hátával vagy szilikonspatulával egyengessük el a felszínét, takarjuk le fóliával, és 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Vegyük ki a hűtőből, a sütőpapírral együtt helyezzük egy vágódeszkára, és vágjunk belőle 8-10 tetszőleges szeletet.

Gőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és minden szeletet forgassunk bele. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a csoki megszilárdul.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük