Nagyon kókuszos Bounty házilag: hűs finomság a meleg napokra
A Bounty szelet sokak nagy kedvence, és ha egy otthon is összedobható, egészségesebb változatot készítenél, akkor ez a legjobb recept a számodra!
A kókuszos desszertek nagy kedvenceim, és ebbe a csokik is beletartoznak. A Bounty szeletet azonban tejtartalma miatt egy ideje nem fogyasztom, így ez a recept kapóra jön, ha éppen valami kókuszos ínyencséget ennék.
Ennek a házi Bountynak nagy előnye, hogy nem tartalmaz tejterméket, hiszen a legtöbb tejalapú alapanyagot kókuszból készült termékek helyettesítik. Az elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, a munka további részét pedig a hűtő végzi. Az eredmény pedig egy intenzíven kókuszos, hűs desszert, ami a legnagyobb nyári hőségben is jólesik.
A megadott mennyiségek egy kb. 20x10 cm-es sütőformához elegendők.
Házi Bounty
Hozzávalók 10 szelethez
- 1 dl kókuszkrém vagy konzerves kókusztej
- 1 tk cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek kókuszolaj
- 1 csipet só
- 130 g kókuszreszelék
- 150 g natúr marcipánmassza
- 150 g étcsoki
Elkészítés:
A kókuszkrémet, a cukrot, a vaníliát, a kókuszolajat és a sót mérjük egy edénybe, és forraljuk össze.
Adjuk hozzá a kókuszereszeléket, és apró lyukú reszelőn reszeljük bele a marcipánt is. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába. Egy kanál hátával vagy szilikonspatulával egyengessük el a felszínét, takarjuk le fóliával, és 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.
Vegyük ki a hűtőből, a sütőpapírral együtt helyezzük egy vágódeszkára, és vágjunk belőle 8-10 tetszőleges szeletet.
Gőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és minden szeletet forgassunk bele. Helyezzük vissza a sütőpapírra, és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a csoki megszilárdul.
Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
-
2024-03-31 10:16:01
-
2024-03-16 09:28:01
-
2024-02-24 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!