Fűszeres görög húsgolyó: tzatzikivel kínáld
A gusztusos húsgolyó szuper harapnivaló, bármilyen körettel kínálva nagyszerű, és még szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
Sokféle húsgolyó csábíthat el, nagyon népszerű az olasz konyha paradicsomos mártásában puhult változata, vagy a svédeké, de bőven lehet még említeni finom recepteket. Most egy igazán különleges verziót ajánlunk, amelyben reszelt almának is jut hely.
Ehhez a húsgolyóhoz jól áll valamilyen szósz: akár készíthetsz egy tejszínes gombamártást, amit tészta mellé kínálhatsz. Ha pedig szereted a szendvicseket, dobj belőle össze egyet, a húsgolyóhoz remekül illik a káposztasaláta.
A darált húst mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, zsemlemorzsát, kakukkfüvet, tojást és a reszelt almát. Gyúrjuk alaposan össze.
A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.
Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a húsgolyókat minden oldalukon pirítsuk szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu