Csirkés húsgolyó almával gyúrva: ínyenc finomság egyszerűen

5
Nyomtatás
almáshúsgolyócover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes húsgolyó reszelt almával bolondítva sül szép pirosra. Kínáld krumplipürével, vagy dobj össze belőle egy izgalmas szendvicset.

Sokféle húsgolyó csábíthat el, nagyon népszerű az olasz konyha paradicsomos mártásában puhult változata, vagy a svédeké, de bőven lehet még említeni finom recepteket. Most egy igazán különleges verziót ajánlunk, amelyben reszelt almának is jut hely.

Ehhez a húsgolyóhoz jól áll valamilyen szósz: akár készíthetsz egy tejszínes gombamártást, amit tészta mellé kínálhatsz. Ha pedig szereted a szendvicseket, dobj belőle össze egyet, a húsgolyóhoz remekül illik a káposztasaláta.

Almás húsgolyó

almáshúsgolyóct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha, sertés)
  • 1 tk.
  • ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 120 g zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 darab tojás
  • 2 darab reszelt alma
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, zsemlemorzsát, kakukkfüvet, tojást és a reszelt almát. Gyúrjuk alaposan össze.

A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.

Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a húsgolyókat minden oldalukon pirítsuk szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon