A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, a sütőport, a 2 tojást, a zsírt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet összegyúrjuk a tejföllel. Ha szépen összeállt a tészta, félretesszük pihenni 1 órára.
A töltelékhez az almákat hámozzuk meg és reszeljük le egy nagy tálba. Vegyünk elő egy nagyobb lábost, tegyük bele a vajat, az almát és kezdjük el párolni. Párolás közben adjunk hozzá egy kevés cukrot, éppen csak annyit, amennyitől még savanykás marad az íze. Közben hintsük meg fahéjjal.
Ha az alma megpárolódott, tegyük félre pihenni, és készítsük el a krémet.
Ehhez a pudingot kevés tejjel és a 3 evőkanál cukorral keverjük simára. A tej többi részét forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kikevert pudingot, és lassú tűzön főzzük jó sűrűre. Ha elkészült a puding, tegyük hűvös helyre, ahol majd kihűlhet.
A megpihentetett tésztát osszuk három egyfomra részre, majd egyesével nyújtsuk ki őket akkorára, hogy beleférjen egy 20x25-ös tepsibe.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben mind a három lapot egyesével süssük meg kb. 20-25 perc alatt. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, elegendő, ha szép világos marad mindegyik.
A vaníliakrémhez szükséges 20 dkg vajat és 15 dkg porcukrot keverjük habosra. Ha kész, adjuk hozzá a kihűlt vaníliapudinghoz.
Most jön a tésztalapok töltése és összeillesztése. Az egyik kisült lapot tegyük egy tálcára, és kanalazzunk rá almás tölteléket, amit aztán arányosan eloszlatunk a tésztalapon.
Az első, almatöltelékes lapra helyezzük rá a következő tésztalapot, amelyre már a vaníliakrémet tesszük. Ezt is szépen dolgozzuk el, majd tegyük rá a harmadik tésztalapot.
Ezzel lényegében el is készült a krémesünk, azonban a fogyasztásra még várni kell 7 órát, hiszen a krémesnek is össze kell állnia. A pihentetés idejére tegyük be a hűtőbe vagy a kamrába.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel a kívánt méretre.