Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot

Nyomtatás
Álompuha almás gofri cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gofri kedvelt finomság, mely napindítónak is tökéletes, és desszertként is kínálható. Ez az almás változat is ilyen.

Gofri több recept szerint is készíthető: a legtöbb családban az egyszerű kevert tésztás változatok a nyerők, amelyek nagyon egyszerűen készülnek, de érdemes a belga kelt tésztás verziót is kipróbálni.

A kevert tésztás gofri masszája nagyon hasonlít a palacsinta tésztájához: a finomság édes és sós változatokban is kipróbálható. Az egyik legfinomabb verzió az almás, amelyben az édes gyümölcs mellett a fahéj is érezteti magát.

Az almás gofri tökéletes édes napindító, uzsonnának is csomagolható, és desszertként is megállja a helyét. Ha édességként próbálnád ki, érdemes a kész finomságot felcicomázni. Kerülhet rá tejszínhabb és almakompót vagy vaníliafagylat.

Álompuha almás gofri

Álompuha almás gofri

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab alma
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • olaj opcionális szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mossuk meg, majd reszeljük le.

A tojást válasszuk szét. A sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, a fehérjét pedig verjük kemény habbá.

A lisztet forgassuk egybe a tojássárgájával, sóval, sütőporral, tejjel, fahéjjal, vajjal, reszelt almával és a tojásfehérjehabbal. Ezután a masszát adagoljuk gofrisütőbe, és süssük készre. (Sütési idő: 2-4 perc)

Tipp:

Ha szükségesnek érezzük, kevés olajjal kenjük ki a gofrisütő gépet.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon