Tanulj meg tökéletes gofrit sütni – Édes reggelinek is kiváló
A jó gofri receptje igazi kincs, kevés ennél finomabb édes reggeli létezik, amelyet ráadásul nagyon kevés munkával készíthetsz el.
Gofri több recept szerint is készíthető: a legtöbb családban az egyszerű kevert tésztás változatok a nyerők, amelyek nagyon egyszerűen készülnek, de érdemes a belga kelt tésztás verziót is kipróbálni.
A kevert tésztás gofri masszája nagyon hasonlít a palacsinta tésztájához: a finomság édes és sós változatokban is kipróbálható. Az egyik legfinomabb verzió az almás, amelyben az édes gyümölcs mellett a fahéj is érezteti magát.
Az almás gofri tökéletes édes napindító, uzsonnának is csomagolható, és desszertként is megállja a helyét. Ha édességként próbálnád ki, érdemes a kész finomságot felcicomázni. Kerülhet rá tejszínhabb és almakompót vagy vaníliafagylat.
Az almát mossuk meg, majd reszeljük le.
A tojást válasszuk szét. A sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, a fehérjét pedig verjük kemény habbá.
A lisztet forgassuk egybe a tojássárgájával, sóval, sütőporral, tejjel, fahéjjal, vajjal, reszelt almával és a tojásfehérjehabbal. Ezután a masszát adagoljuk gofrisütőbe, és süssük készre. (Sütési idő: 2-4 perc)
Tipp:
Ha szükségesnek érezzük, kevés olajjal kenjük ki a gofrisütő gépet.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu