Roppanós, ananászos morzsasüti: omlós vajas tészta az alap

Nyomtatás
ananaszos-morzsasuti2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mennyei süti hétköznapokra is tökéletes választás, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét!

Az ananászos morzsasütit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. A lédús ananászos töltelék egy vajas, kókuszos alapon nyugszik, a tetejét pedig ropogós, aranybarna morzsa borítja.

Igazi trópusi hangulatú desszert, ami akár egy kerti partinak is az emlékezetes része lehet!

Ananászos morzsasüti

ananaszos-morzsasuti

Hozzávalók 9 szelethez

A tésztához:

  • 125 g liszt
  • 90 g kókuszreszelék
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g barna cukor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.25 tk
  • 110 g vaj

A töltelékhez:

  • 550 g ananászkonzerv v. felkockázott, friss ananász
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek barna cukor
  • 0.25 tk fahéj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy négyzet alakú tepsit, ami kb. 20x20 cm-es, béleljünk ki sütőpapírral.

Készítsük el a tésztát és a tölteléket. 

Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrokat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 

Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott vajat, gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, amíg morzsás állagú nem lesz.

A keverékből egy csészényit vegyünk ki és tegyük félre, a többit terítsük bele a kibélelt tepsibe, és egyengessük el az alján.

Az ananászt, ha frisset használunk, akkor hámozzuk meg és vágjuk apróra, ha konzervvel dolgozunk, akkor csak csepegtessük le a levét és vágjuk fel. Minél apróbb lesz, annál jobb. 

Használhatunk hozzá aprítót is, csak vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen püréállagú.

Ezután az összeaprított ananászt keverjük össze egy közepes tálban a cukrokkal, a fahéjjal, a vaníliakivonattal és a kukoricakeményítővel.

A kész keveréket oszlassuk el a tepsiben lévő rétegen, a tetejére pedig szórjuk rá a korábban félretett morzsaalap maradékát.

A süteményt süssük előmelegített sütőben kb. 25 percig, vagy amíg a teteje szép, aranybarnára nem sül.

A kész süteményt rácsra téve hűtsük ki teljesen, majd pár órára tegyük a hűtőbe. 

Ezután óvatosan vágjuk fel ízlés szerinti szeletekre a morzsasütit, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon